Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?

  • 1
  • 10
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?

Papatya Çayı Nasıl Yapılır

Papatya Çayı Nasıl Yapılır, Papatya, yol kenarlarında ve boş arazilerde kendiliğinden yetişen, güzel kokulu, sarı ve beyaz renklerde çiçek açan bir bitkidir. Bitkiden papatya çayı, papatya yağı ve boya elde edilir. Mayıs-Haziran aylarında çıkan papatya öğlen saatinde sapsız olarak toplanıp saklanır ve gölgede kurutulur. Papatyanın yararı bitkinin toplanması ve kurutulma koşullarına yönelik değişir. Hata uygulamalar bitkilerin kutlamalarının azalmasına sebep olur. Papatya çiçeği toplanmasından bir yıl geçmişse hiçbir zaman kullanılmamalıdır. İçten ve dıştan tüketimi mevcuttur.

  • 2
  • 10
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?

Papatyanın gerçeğini bulmak zor meydana geldiği amaçlı kıymetli bitkiler içinde sayılır. Papatyanın birçok yararı vardır. Son derece şifalı bir bitki oluşan papatyanın ruhsal problemlerimize de deva olduğunu biliyor musunuz? Evet, papatya? sinir rahatsızlığı oluşan ve depresif davranışlar sergileyen bireylerin leblebi benzeri tükettiği "Prozac" isimli ilaç amaçlı çok mühim bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Çünkü papatyanın en mühim özelliklerinden biri sinirleri yatıştırmaktır. Yani sinirli olduğunuz anda içeceğiniz bir fincan papatya çayı sizi hemen sakinleştirir.

  • 3
  • 10
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?

Papatyanın öbür faydalarına gelince: Ateşi düşürür, ağrıları dindirir, spazmı çözer, terlemeye yardımcıdır. Sinirleri yatıştırır, bağırsak gazlarını giderir, vücuda rahatlık verir, boğaz bademcik ve diş etindeki iltihapları yok eder, bel ve baş ağrılarını geçirir. Saçları sarartmak amaçlı da kullanılır. Papatya yağı da spazmı engeller.

  • 4
  • 10
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?

Ağrıları dindirir, mikropları öldürür, sinirleri yatıştırır. Papatya çayı, irritabl barsak sendromu, kramplar, hazımsızlık, gaz, ishal ve kolik semptomlarını azaltabilir. Uterus üstünde aynı bir antispazmodik tesiriyle premenstrüel krampları hafifletmeye destekçi olabilmektedir. Gastrit ve ülsere karşı kullanılır.

  • 5
  • 10
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?
Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?

Japon Bilim insanları aracılığıyla yapılan araştırma sonucuna yönelik papatya çayının günlük olarak içilmesi, kan şekerinin yükselmesini önleyen bir etki gösterir ve şeker rahatsızlığı nedeniyle gözde oluşan rahatsızlıkları da giderici etkide yer almaktadır. Bir diğer özelliği de merkezi sinir sistemi üstünde hafif yatıştırıcı etkisidir. Papatyadaki mühim bir bileşen uyku meselelerine iyi gelir. Yatmadan 30 dk önce içilecek papatya çayı rahatlatıcı etki sağlar.