Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Sağlık hattı

  • 1
  • 8
Sağlık hattı
Sağlık hattı

Felç riskine balık

Kırmızı ete oranla daha az yağlı olan balık, bazı özel yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler. Kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür. Bu nedenle şeker hastalarının, kalp ve felç
riskine karşı balık yemesi önerilir.

  • 2
  • 8
Sağlık hattı
Sağlık hattı

Temizleyici salatalık

Salatalığın kendisi ya da suyu cildi bir tonik gibi temizler. Salatalık kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır. Enfeksiyonlara karşı etkilidir. İçeriğindeki kükürt sayesinde vücudun korur, kolesterolü de düşürür.

  • 3
  • 8
Sağlık hattı
Sağlık hattı

Ağrı kesici kestane

Kestane, B1, B2 ve C vitamin açısından zengindir. Cinsel gücü arttırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Hastaların iyileşmelerini hızlandırır. Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Varis ve basur şikayetlerini azaltır. Kestanenin kabukları haşlanıp suyu içilirse sinirleri yatıştırır, baş ağrısını keser ve ateşi düşürür.

  • 4
  • 8
Sağlık hattı
Sağlık hattı

Basurun çözümü kavakta

Kavak ağacının yaprak tomurcukları çok özel bileşimlere sahiptir. Bu tomurcuklarından hazırlanan merhemler basur memelerinin ve romatizmanın lokal tedavisinde kullanılır. Kavak odunun yakılmasından elde edilen kömürden yapılan diş tozları da dişlerin temizlenmesine , diş etlerinin güçlenmesine yarar.

  • 5
  • 8
Sağlık hattı
Sağlık hattı

Bal zeka geliştirir

Uzmanların 'mucizevi bir besin' olarak tanımladığı bal neredeyse her derde deva oluyor. Bal, antibakteriyel özelliğiyle iyi bir koruyucudur. Öksürüğü keser, ağrıları dindirir. Damarları açar, mideye kuvvet verir. Büyüme çağındaki çocukların zeka
gelişimine büyük etkisi vardır.

  • 6
  • 8
Sağlık hattı
Sağlık hattı

Kabızlığa yulaf çayı

B grubu vitaminler açısından zengin olan yulafın lapası çıbanları giderir. Yulaf çayı vücuda kuvvet verir, idrarı arttırır ve kabızlığı giderir. Yulaf ya da yulaf unu kaynatılıp elde edilen su süzülüp banyo suyuna katılırsa cildi korur, rahatlatır ve yumuşatır. Ciltteki kızarıklık ve kaşıntıları giderir.

  • 7
  • 8
Sağlık hattı
Sağlık hattı

Hazımsızlığa portakal

PORTAKAL başta C vitamini olmak üzere P, B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali açısından zengindir. Karaciğeri çalıştırır. Vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Kansızlığa iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. İçerdiği folik asit
hamileler ve bebeklere yararlıdır.