İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü

Şanlıurfa'da kafe-restoran olarak hizmet veren bir mağarada çalışanların baktığı Jako türü "Paşa" adlı papağanın isotla beslenmesi müşterilerin de ilgisini çekiyor.

  • 1
  • 10
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü

İşletmeci Mehmet Çiftçi'nin Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Urfa Kalesi'nin eteğinde bulunan mağarayı aslına uygun restore ettikten sonra işlettiği kafe, başta yerli ve yabancı turistler olmak üzere pek çok Şanlıurfalının da uğrak mekanları arasında bulunuyor.

  • 2
  • 10
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü

İşletme sahibine bir arkadaşı tarafından 3 yıl önce hediye edilen ve kafenin maskotu haline gelen Paşa isimli papağanı görmek için de her gün çok sayıda müşteri restoranın yolunu tutuyor.

  • 3
  • 10
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü

Şanlıurfa'da kafe-restoran olarak hizmet veren bir mağarada çalışanların baktığı Jako türü "Paşa" adlı papağanın isotla beslenmesi müşterilerin de ilgisini çekiyor.

  • 4
  • 10
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü

Mekanda başta kentin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan isot ve yer fıstığı gibi ürünlerle beslenen Jako türü papağan, özellikle çocukların ilgisini çekiyor.

  • 5
  • 10
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü

Müşteriler masaları dolaşan 8 yaşındaki Paşa'yla şakalaşıp fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.

  • 6
  • 10
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü

Türkiye'de "gri papağan" olarak bilinen Jako papağanları uzmanlar tarafından "en zeki tür" olarak nitelendiriliyor.

  • 7
  • 10
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü
İsot yiyen papağan görenleri hayrete düşürdü

yi bir bakımla bin kelimeye kadar ezber yapabilen Jakolar, ortalama 80-90 yıl yaşıyor.