Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!

  • 1
  • 11
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi'nde Türkiye'nin en kaliteli susamı geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Bölgedeki iklim dolayısıyla yağ oranı yüksek ve aroması çok lezzetli olan sarı susama Japonlar talip oldu.

  • 2
  • 11
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!

Gökova'nın geleneksel yöntemlerle üretilen susamının son yıllardaki en büyük müşterisi Japonya.

  • 3
  • 11
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!

Japonlar, geleneksel yemekleri şuşi yapımında kullandıkları susamın kalite ve lezzetine çok önem veriyor.

  • 4
  • 11
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!

Bu yüzden hasat döneminde Türkiye'de sadece Gökova'da geleneksel yöntemlerle üretilen susamı yerinde satın almak için geliyorlar.

  • 5
  • 11
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!

Türkiye'de geleneksel yöntemle susam üretilen Gökova'da hasat başladı. Başta Japonlar ve Yunanlılar olmak üzere bir çok ülkenin satın aldığı susamın, "yerel tür" olduğu, coğrafi işaretleme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

  • 6
  • 11
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!

Ula Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süleyman Kurnaz, Türkiye'de geleneksel yöntemlerle susamın sadece Gökova'da üretildiğini açıkladı. Gökova havzasında 9 bin dekarlık alanda bin ton civarı üretimi yapıldığını belirten Kurnaz, "Üretiminde tamamı yerel tek bir çeşitle sarı susam ve geleneksel yöntemlerle yapılıyor.

  • 7
  • 11
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!
Muğla’da üretiliyor Japonların sofralarını süslüyor!