Antep'te bayram başladı

  • 1
  • 20
Antep'te bayram başladı
Antep'te bayram başladı

Gaziantepli baklava üreticileri, Ramazan Bayramı öncesi artan talebi karşılayabilmek amacıyla yoğun şekilde çalışmaya başladı.Adı Gaziantep ile özdeşleşen ve Türk mutfağının önemli tatlıları arasında yer alan baklava, bayramlarda en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor.

  • 2
  • 20
Antep'te bayram başladı
Antep'te bayram başladı

Gaziantepli baklava üreticileri de Ramazan Bayramı öncesi artan siparişleri karşılamak için tatlı bir telaş içine girdi. İncecik açtıkları 25-30 arasındaki yufkayı, öğütülmüş boz iç Antep fıstığı ve tereyağı ile tepside buluşturan ustalar, yüksek ısıda pişirdikleri baklavayı bir süre beklettikten sonra şerbetini veriyor.

  • 3
  • 20
Antep'te bayram başladı
Antep'te bayram başladı

Yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından iyice tatlanan baklava, daha sonra tezgahtaki yerini alarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.

  • 4
  • 20
Antep'te bayram başladı
Antep'te bayram başladı
  • 5
  • 20
Antep'te bayram başladı
Antep'te bayram başladı