Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'

  • 1
  • 35
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'

Aydın'da sağlıklı yaşam önerilerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, "Kuru incirde yüksek miktarda fruktoz var. Yani incirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir" dedi.

  • 2
  • 35
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'

İncirin anavatanı Aydın'a gelen Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'de en uzun yaşayan insanların kenti Nazilli'de konferansa katıldı.

  • 3
  • 35
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'

Karatay, TÜİK'in dün açıkladığı 2015 ölüm nedenleri araştırmasında dolaşım sistemi hastalıklarından en fazla ölümün görüldüğü incir diyarı Aydın ve Nazilli'de yaşayanlar için önemli açıklamalarda bulundu.

  • 4
  • 35
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'

Kamuoyu ile dün paylaşılan 2015 yılı Ölüm Nedeni İstatistikleri sonuçlarına göre, Aydın'da 2015 yılında meydana gelen ölümlerin yüzde 45,87'sinde 3 bin 358 kişinin dolaşım sistemi hastalıklarından öldüğü görüldü.

  • 5
  • 35
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'

"FAZLA İNCİR ÖLÜME NEDEN OLABİLİR"

  • 6
  • 35
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'

Bilimsel araştırmanın nedenlerini yorumlayan Prof. Dr. Canan Karatay, ilk kez incir tüketimine dikkati çekti.

  • 7
  • 35
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'
Canan Karatay: 'İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir'

Kuru incirde yüksek miktarda fruktoz olduğunu belirten Karatay, şu şekilde konuştu: