Daha önce böylesini görmediniz!

  • 1
  • 74
Daha önce böylesini görmediniz!
Daha önce böylesini  görmediniz!

Daha önce adını bile duymadığınız sağlığınız için inanılmaz faydası olan sizi şaşırtacak sebzeler...

  • 2
  • 74
Daha önce böylesini görmediniz!
Daha önce böylesini  görmediniz!

Tekesakalı çiçeği

Bu bitki ayçiçeğine benzer, ancak kökü yenilebilirdir ve tedavi edicidir. Tüm Avrupa'da ve Yakın Doğu'da popülerdir. Medikal olarak faydalı bir bitkidir. Yılan sokmasına da iyi gelmektedir. Bu sebzeyi de diğer sebzeler gibi tüketebilirsiniz, ancak farkı tadındadır. Tadı enginara benzer.

  • 3
  • 74
Daha önce böylesini görmediniz!
Daha önce böylesini  görmediniz!

Nopales

Bu lezzetli sebze, asla tahmin edemeyeceğiniz bir bitkiden gelir: bir kaktüs türü. Dikenleri temizlendikten sonra etki kısmı yenilebilir. Meksika'da ünlü bir sebzedir ve etli olduğu için vejeteryanlar tarafından tercih edilmektedir

  • 4
  • 74
Daha önce böylesini görmediniz!
Daha önce böylesini  görmediniz!

Romanesco

Bu büyüleyici meyve aslında karnabahar'ın egzotik bir çeşididir. Eğer ona bakarken kendinizi bi tuhaf hissediyorsanız, bunun nedeni parçalanmış bir görünümü olduğundandır. Bu bitkinin sarmalarrı Fibonacci sayılarını takip eder. Bu bilgi, matematiği sevenlerin ilgisini çekebilir. Ayrıca çok sağlıklı bir bitkidir, karaten, lif ve c vitamini içerir.

  • 5
  • 74
Daha önce böylesini görmediniz!
Daha önce böylesini  görmediniz!

Yer lahanası

Lahananın yabani bir türü olan bu bitki, dünyanın en sağlıklı 150 sebzesinden biri olarak bilinmektedir. Hindistan'da çok tüketilir. Bir çok şekilde yenilebilir. Örneğin kökleri kızartılabilir, yaprakları salataya konabilir, veya diyetlerde tüketilebilir.

  • 6
  • 74
Daha önce böylesini görmediniz!
Daha önce böylesini  görmediniz!

Kai-lan

Amerika menülerinde zaman zaman "çin brokolisi" olarak geçer. Besleyici yaprakları vardır. Salatalarda eşsiz bir tat bırakır. Brokoli dahil her yemeğe konabilir.

  • 7
  • 74
Daha önce böylesini görmediniz!
Daha önce böylesini  görmediniz!

Manioc

Güney Amerika'da keşfedilmiş nişastalı bir kök sebzedir. Önemli birkarbonhidrat kaynağıdır. Yaygın kullanımına rağmen, Kuzey Amerika'da bulması zor bir sebzedir. Çünkü yetiştirilmesi zordur. Patates gibi tüketilebilir.