Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında

  • 1
  • 34
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında

Ege'nin verimli ovalarında hasat edilerek güneşte kurutulan domatese Avrupa ve ABD'nin ardından Japonya'dan da talep gelmeye başladı.

  • 2
  • 34
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında

Lezzetiyle dünya mutfaklarının tercih ettikleri ürünler arasında giren kurutulmuş domates, zahmetli bir yolculuğun ardından sofralara ulaşıyor.

  • 3
  • 34
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında

Kurutulmuş domates Türk mutfağındaki kullanımın yanı sıra her yıl artan ihracat rakamlarıyla dünya mutfaklarının da vazgeçilmezi noktasına doğru ilerliyor.

  • 4
  • 34
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 2013 yılında 17 bin 683 ton kurutulmuş domates ihraç edilirken, 2014 yılında da artışını sürdüren rakamlar 2015 yılında 19 bin 59 tona ulaştı. 2016 yılının yedi ayında ise 10 bin 707 ton kurutulmuş domates ihracatı gerçekleştirildi.

  • 5
  • 34
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında
Ege'nin kurutulmuş domatesi dünya mutfaklarında

"Tuzlu ya da kükürtlü olarak güneşte kurutuluyor"

Türkiye'nin önde gelen domates üretim merkezleri arasında yer alan Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaklaşık 10 bin dönüm arazide yetiştirilen salçalık domatesler, tarladan toplanarak traktörlere yüklenip kurutma için hazırlanmış alana getiriliyor.