Gelmesini dört gözle beklediğimiz balık sezonu geldi çattı nihayet. Av sezonunun açılması ve havaların soğumasıyla birlikte yağlanıp daha da lezzetlenen balıklar sofralarımızı süslemeye başladı. İşte hem lezzetiyle hem de sağlığa faydasıyla gönüllerimizde ayrı yeri olan balığın hangi aylarda hangi cinsinin daha lezzetli olduğu... Ocak Akya, dil, hamsi, istavrit, kalkan, kefal, lüfer, palamut, pisi, tekir, uskumru Şubat Akya, dil, istavrit , izmarit, kalkan, kefal, lahos, levrek, mezgit, pisi Mart Akya, dil, izmarit, kalkan, karides, kefal, lahos, levrek, mezgit Nisan Akya, barbun, izmarit, kalkan, karides, kefal, levrek, mezgit, pavurya, tranca Mayıs Akya, barbun, iskorpit, izmarit, karides, levrek, mezgit, pavurya, tranca, yılan Haziran Akya, iskorpit, ıstakoz, kılıç, orkinos, pavurya, tranca, yılan Temmuz Akya, çipura, iskorpit, ıstakoz, karagöz, kılıç, mercan, orfoz, orkinos, pavurya, sardalya, somon, tranca Ağustos Akya, barbun, çipura, ıstakoz, karagöz, kılıç, mercan, orfoz, sardalya Eylül Akya, barbun, çipura, karagöz, kırlangıç, orfoz, palamut, sardalya Ekim Akya, barbun, çipura, kırlangıç, lüfer, orfoz, palamut, tekir, uskumru Kasım Akya, çipura, dil, hamsi, istavrit, kefal, kırlangıç, lüfer, orfoz, palamut, tekir Aralık Akya, dil, hamsi, istavrit, lüfer, palamut, tekir, uskumru Kaynak: ofpof.com