Yemekler bir ülkenin kültürünü, tarihini ve insanlarını daha iyi anlamanın en bilindik yollarından bir tanesi. Sokak yemekleri sayesinde de sadece yerel yemeklerin lezzetini keşfetmekle kalınmaz, aynı zamanda temsil ettikleri kültürler de keşfedilir. Tayland da sokak yemek kültürüyle bilinen ülkelerden biri. Deniz ürünlerinin çeşitliliğiyle ilginç yemeklere ev sahipliği yapan Tayland sokak yemeklerini bir araya getirdik. KIZARTILMIŞ BÖCEKLER Tayland sokak lezzetlerinin belki de en meşhur olanıdır kızartılmış böcekler... Bizim kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan bu yiyecek Tayland'da kızgın yağda kızartıldıktan sonra yenilir. Tüketilen böceklerin arasında ağustos böceği, akrep, kırmızı karınca, solucan, ipek böceği, tarantula, akrep ve çekirge yer alır. Buraya gittiğinizde böceklerin fotoğrafını çekmek için bile ücret ödemeniz gerekiyor. Çünkü sokak satıcıları turistlerin bu böcek merakını da fırsata çevirmiş durumda. Özellikle Bangkok şehrinde yer alan böcek tezgahlarına sadece bakmak bile tüyler ürpertiyor ancak eğer isterseniz buraya gittiğinizde siz de kimi cesur turistler gibi bu böcekleri tadabilirsiniz. AHTAPOT IZGARA Ahtapotlar iyice temizlendikten sonra ızgara ateşinde pişer ve ortaya bu yemek çıkar. GÖKKUŞAĞI ISTAKOZU Mavinin en güzel renklerini barındıran bu ıstakoz çeşidi ızgarada pişirilir. Önce iyice temizlenip kabuğundan ayrılan ıstakoz daha sonra ikiye ayrılır. İkiye ayrılan ıstakoz yıkanır. Daha sonra da ızgaraya atılır, lezzetlenmesi için üzerine tereyağı eklenir. Daha sonra ters çevrilerek öteki taraf pişirilir! YABANCI KARİDES Deniz ürünü olmasına karşılık oldukça ağır bir yiyecek yabancı karides. Çünkü iyice temizlenip ayıklanan bu karidesi Taylandlı insanlar kızgın yağda kızartarak tüketiyor. İşte yapım aşamaları... DENİZ SALYANGOZU Yerel halkın sıklıkla tüketildiği bu salyangoz türü, turistlere tuhaf gelebilir. Oldukça tehlikeli bir canlı olan deniz salyangozu yenmeden önce güzelce yıkanır, ardından da kabuğundan ayrılır. Ardından sebzelerle sote edilir. İşte hazır! AT NALI YENGEÇ YUMURTASI Oldukça hazırlaması zor bir yemektir. Şekil olarak at nalına benzemesinden dolayı bu ismi alan bu canlının içindeki yumurtalar, Taylandlılar için oldukça lezzetli. İşte kare kare bu yemeğin yapılışı...