Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler

  • 1
  • 12
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler

PATATES
Mutfak Magazin dergisinin haberine göre; yediğiniz patatesin şeklinin düzgün ve renginin sarı olması için patatesler önce dilimleniyor. Ardından patatesin içindeki tüm şeker ayrılıyor. Bu işlem patatesinizin homojen ve açık sarı rengi alması için yapılıyor.

  • 2
  • 12
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler

GLİLKOZ
Mısırdan elde edilen nişastanın asit ve enzimlerle sıvılaştırılması ile elde edilen şeker. Ya da mısır bazlı şeker solüsyonu. Patatesler renk açma sürecinde doğal şekerden arındırılmış ve tatsızlaştırılmıştı

  • 3
  • 12
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler

MONO SODYUM GLUTAMAT
Yediğimiz ürünleri lezzetli bulmamızın sebebi MSG yani Mono Sodyum Glutamat. MSG doğal yolla et, balık, patates, süt, peynir ve domateste milyonda bir civarında bir oranda bulunuyor. Üreticiler ürünlerini daha fazla lezzetlendirmek için %08 oranına kadar MSG kullanıyor.

  • 4
  • 12
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler

MSG için çok olumlu şeyler konuşulmuyor. Birçok uzman tat alma duyusunu normalden farklı etkilediği için beynin doyma sinyaline duyarlılığı azalttığı ve bağımlılığa yol açan MSG'yi obeziteye neden olmakla suçluyor.

  • 5
  • 12
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler
Kızarmış patates hakkında bilinmeyenler

SODYUM ASİT PİROFOSFAT
Patatesler doğal şekerinin alınıp glikoz eklenerek sarartılmasına rağmen kızartıldıktan sonra istenmeyen bir renge bürünebilir. Çünkü patatesin içindeki demir, patatesin enollü bileşenleriyle tepkimeye girerek rengini bozabilir.