Mutfaktaki püf noktaları

  • 1
  • 11
Mutfaktaki püf noktalar
Mutfaktaki püf noktalar

İşte mutfakta çok işinize yarayacak bazı püf noktaları:

Muzları birbirinden ayırmazsanız daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

  • 2
  • 11
Mutfaktaki püf noktalar
Mutfaktaki püf noktalar

Pişirdiğiniz et çok sert ise üzerine biraz sirke, limon suyu veya bira dökerek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

  • 3
  • 11
Mutfaktaki püf noktalar
Mutfaktaki püf noktalar

Fazla pişirdiğiniz makarnayı plastik bir poşet içerisinde buzdolabında tutarsanız ve yemeden önce 1 dakika kaynatırsanız ilk hali gibi lezzetli olacaktır.

  • 4
  • 11
Mutfaktaki püf noktalar
Mutfaktaki püf noktalar

Sebze rafının altına kağıt havlu koyarsanız fazla nemi emeceğinden sebzeleriniz daha uzun süre taze kalacaktır.

  • 5
  • 11
Mutfaktaki püf noktalar
Mutfaktaki püf noktalar

Yeşil sebzelerinizi kağıt havlu serdiğiniz bir kutuda saklayabilirsiniz. Ayrıca vakumlu kaplarda da uzun süre yeşil kalmasını sağlayabilirsiniz.

  • 6
  • 11
Mutfaktaki püf noktalar
Mutfaktaki püf noktalar

Makarna sosu gibi hazırladığınız sosları buz kalıpları içerisinde dondurabilir ve ilerleyen zamanlarda ihtiyacınız olduğunda yeniden kullanabilirsiniz.

  • 7
  • 11
Mutfaktaki püf noktalar
Mutfaktaki püf noktalar

Zencefili kaşık ile daha etkili ve kolay bir şekilde soyabilirsiniz.