Niçin aşure yemeliyiz?

  • 1
  • 20
Niçin aşure yemeliyiz?
Niçin aşure yemeliyiz?

Bağışıklığı kuvvetlendirmekten depresyon riskini azaltmaya… Aşure yemek için pek çok neden var!

  • 2
  • 20
Niçin aşure yemeliyiz?
Niçin aşure yemeliyiz?

Üzerine bolca serpilmiş kıpkırmızı narı, fındığı, cevizi, minik kayısı-incir parçaları ve tarçınıyla hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet, aşure.

  • 3
  • 20
Niçin aşure yemeliyiz?
Niçin aşure yemeliyiz?

Muharrem ayında neredeyse herkesin evinde yapılıp komşularla paylaşılan aşure, aynı zamanda bir şifa kaynağı.

  • 4
  • 20
Niçin aşure yemeliyiz?
Niçin aşure yemeliyiz?

Bağışıklığı kuvvetlendirip vücut direncini artırmasından kalp ve damar sağlığına, depresyonu önlemesinden çocuklarda büyümeyi desteklemeye dek birçok faydası bulunan aşurenin faydalarını içine eklenen besinler arttırıyor.

  • 5
  • 20
Niçin aşure yemeliyiz?
Niçin aşure yemeliyiz?

İdeal aşurenin 41 çeşit malzemeden oluştuğu bilinse de genelde ortalama 15 çeşit malzeme ile sofralara konuluyor.

  • 6
  • 20
Niçin aşure yemeliyiz?
Niçin aşure yemeliyiz?

Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi ve Acıbadem Göktürk Tıp Merkezi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey, aşurenin buğday, kuru fasulye ve nohuttan kuruyemişlerine, meyvelerden baharatlarına dek pek çok malzemesiyle tek başına dengeli bir öğün olmayı başardığını vurguluyor.

  • 7
  • 20
Niçin aşure yemeliyiz?
Niçin aşure yemeliyiz?

Hem lezzetli bir tatlı tüketmek hem de faydalı bir şeyler yemek isteyenlerin, yüksek besin değeriyle aşureyi ilk sıraya koymalarını öneren Müge Güzey, buna karşın diyet yapanların ve diyabet gibi kronik hastalığı olanların tükettikleri miktara dikkat etmeleri gerektiğini belirterek "Aşure besleyici olsa da porsiyonu başına 350-400 kalori içeren yüksek enerjili bir tatlıdır.