Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler

  • 1
  • 34
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler

Çörek otu (Nigella arvensis): Düğünçiçeğigiller ailesinden otsu bir bitkidir. Bunun susam büyüklüğündeki siyah tohumları bu adla anılır. Börek ve pasta üstlerine çeşni için konur.

  • 2
  • 34
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler

Bu tohumların yağı da çıkarılır. Çörek otu, özellikle soğuktan ileri gelen hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Pek çok hastalık için şifa kaynağı olarak gösterilmiştir.

  • 3
  • 34
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler

İncir (Ficus carica): İncir, besleyici gıda olup hazmı kolaydır.

  • 4
  • 34
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler

Meyvelerin çoğundan daha gıdalıdır.

  • 5
  • 34
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler

Üzüm (Vitis vinifera) : Üzüm hem gıda ve hem de hekimlikte kullanılmıştır. Meyveler içinde en üstün ve en çok gıdalı olanlarındandır. Meyvelerin kıralı olan üç yiyecekten biridir.

  • 6
  • 34
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler

Bunlar; hurma, incir ve üzümdür (İ. Kayyim s. 262, 387-88).

  • 7
  • 34
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler
Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği yiyecekler

Bal ile alakalı olarak Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: "Rabbin, bal arısına, 'Dağlarda, ağaçlarda ve hazırlanmış kovanlarda yuva yap, sonra her çeşit bitkiden ye; sonra da -bal yapman için- Rabbinin gösterdiği yollardan boyun eğerek yürü' diye öğretti. Onun karınlarından renkleri çeşit çeşit bir içecek çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Düşünen bir millet için bunda ibretler vardır" (Nahl, 69).