Selin Vurduğu Seralarda "Son Hasat"

Mersin'deki üreticiler, sel nedeniyle sular altında kalan seralarındaki ürünlerini kurtarmaya çalışırken, sezonun "son hasadı" yapılıyor.

  • 1
  • 62
Selin Vurduğu Seralarda "Son Hasat"
Selin Vurduğu Seralarda Son Hasat

Mersin'deki üreticiler, sel nedeniyle sular altında kalan seralarındaki ürünlerini kurtarmaya çalışırken, sezonun "son hasadı" yapılıyor.

  • 2
  • 62
Selin Vurduğu Seralarda "Son Hasat"
Selin Vurduğu Seralarda Son Hasat

Selin etkili olduğu Tarsus ilçesinin birçok mahallesinde seralarda bulunan suların tahliyesi için ekiplerin çalışması sürerken, yağışlar çalışmaları güçleştiriyor.

  • 3
  • 62
Selin Vurduğu Seralarda "Son Hasat"
Selin Vurduğu Seralarda Son Hasat

Kent genelinde son 2 gecedir etkili olan yağış, bazı seraların yeniden suyla dolmasına neden oldu.

  • 4
  • 62
Selin Vurduğu Seralarda "Son Hasat"
Selin Vurduğu Seralarda Son Hasat

Suların büyük oranda çekildiği Bahşiş ve Kulak mahallelerindeki seralarda ise çiftçiler temizlik ve onarım çalışması yapmaya başladı. Kalan ürünlerini hasat eden çiftçiler, sel nedeniyle su altında kalan ürünleri çıkarmaya devam ediyor.

  • 5
  • 62
Selin Vurduğu Seralarda "Son Hasat"
Selin Vurduğu Seralarda Son Hasat

Üretimin normale dönmesi için yoğun çalışmanın yapıldığı seralarda çiftçiler, suların tamamının çekilmesini bekliyor.

  • 6
  • 62
Selin Vurduğu Seralarda "Son Hasat"
Selin Vurduğu Seralarda Son Hasat

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin'de kuvvetli yağışların devam ettiğini ve ekili olan 90 bin dekara yakın alandaki seraların sular altında kaldığını hatırlattı.

  • 7
  • 62
Selin Vurduğu Seralarda "Son Hasat"
Selin Vurduğu Seralarda Son Hasat

Oluşan hasarın kendilerine külfet getirdiğini ifade eden Ergezer, Ziraat Bankasında, Tarım Kredi kooperatiflerinde hatta özel bankalardaki çiftçi borçlarının uzun vadede ertelenmesi gerektiğini belirterek, "Borçların uzun vadeye yayılmasıyla çiftçi bugünkü zararın altından kalkıp, ekonomisini düzeltecektir." dedi.