Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı

  • 1
  • 10
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı

Çikolatalı Muzlu Çubuk Tarifi

Malzemeler

-4 tane diri muz
-2 paket sütlü çikolata
-ceviz, fındık kırıkları
-bir miktar damla çikolata
-hindistan cevizi veya pul şekerlemeler de olabilir arzuya göre…

Yapılışı

Damla çikolataları, fındık, ceviz kırıklarını ayrı ayrı kaselere koyalım. İlk olarak sütlü çikolatalarımızı buharda benmari usulünce eritiyoruz. Sonra ikiye böldüğümüz muzlarımızın her bir parçasını dondurma çubuğu gibi stick çubuklara batırıyoruz. Sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatalara bu muzlu çubukları batırıyor, güzelce çikolataya buluyoruz. Sonrasında çikolatalı muzlu çubukları ceviz, fındık, fıstık kırıklarına, antep fıstığı kırıklarına, hindistan cevizine buluyor, damla çikolatalara batırıyoruz. Pratik çikolatalı muz tarifimiz bu kadar. Afiyet olsun.

  • 2
  • 10
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı

Sütlü Kabak Tatlısı

Malzemeler

-1.5 kg temizlenmiş kabak
-2.5 su bardağı toz şeker
-1 bardak süt
-1 yemek kaşığı un
-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Sütlü kabak tatlısı yapmaya karar vermeden bir gün önce 1.5 kg kabağı küp küp doğrayıp 2.5 su bardağı toz şeker dökerek tencerede sabaha kadar bekletin. Sabah suyunu salan kabakları orta ateşte pişirmeye devam edin. Kabaklar pişerken 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı un ve 1 bardak süt ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kabaklar piştikten sonra fırın kabına koyun ve 180 derece ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişmeye bırakın. Sütlü kabak tatlısı piştikten sonra fırından çıkartın ve üzerine isteğe bağlı olarak tarçın ve ceviz serpin. Sütlü kabak tatlısı hazır.

  • 3
  • 10
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı

Çikolatalı Sufle

Malzemeler

-60 gr tereyağı
-Yarım su bardağı un
-120 gr bitter çikolata
-Yarım su bardağı toz şeker
-Yarım su bardağı süt
-1 yemek kaşığı kakao
-3 yumurta
-1 tutam tuz

Yapılışı

Kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın.Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alıp 1 tutam tuz ekledikten sonra mikserle iyice çırpın. Tahta kaşıkla çikolatalı hamura azar azar ilave edip karıştırın.Küçük güveç kaplarına hamuru paylaştırın ve 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin ve bekletmeden servis yapın. İsteğe göre üzerine pudra şeker serpiştirin.Çikolatalı sufle artık hazır, afiyet olsun.

  • 4
  • 10
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı

Elmalı Tarçınlı Turta

Malzemeler

-Yarım paket margarin
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 kabartma tozu
-1 çay bardağı sıvı yağ
-Un
İçi:

-3 elma
-Yarım su bardağı toz şeker
-1.5 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı

Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Kelepçeli kek kalıplarında yapabilirsiniz. Hamurdan bir avuç dolusu hamur ayırın. Kalıbın tabanına yağlı kağıt sıkıştırıp hamuru elimizle yayalım. Başka bir tavada rendelenmiş elmayı, şekeri ve tarçını karıştırıp biraz kavuralım. Daha sonra hazırladığımız elmalı harcı hamurun üzerine yayalım. Ayırdığımız diğer hamurdan küçük parçalar alıp elimizle uzun ip gibi sekil verip hamurun üzerine kare şekil verin. 180 dereceli fırında pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

  • 5
  • 10
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler

-Yarım paket tereyağı veya margarin(125 gr oda sıcaklığında),
-Yarım su bardağı toz şeker,
-Yarım su bardağı pekmez,
-1 adet yumurtanın sarısı,
-4 su bardağı un,
-1 paket kabartma tozu,
-Yarım tatlı kaşığı tarçın,
-1 silme tatlı kaşığı toz zencefil.

Yapılışı

Kabın içine tereyağını, toz şekeri koyup, karıştıralım. Üzerine pekmezi, yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırmaya devam edelim.Sonra tarçını, toz zencefili, unu, kabartma tozunu koyalım ve iyice yoğuralım.Daha sonra tezgahı unlayıp, hazırladığımız hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım ve kalıplarla keselim.(kalıbınız yoksa çay bardağının ağız kısmını kullanabillirsiniz)Önceden ısıtılmış 175° fırında 10 dakika kadar pişirelim.(dikkat bu çok önemli)Zencefilli Kurabiyelerimizi soğuduktan sonra cam kavanozlarda veya kurabiye kutularında muhafaza edelim.

  • 6
  • 10
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı

Salepli Kek

Malzemeler

-3 yumurta
-3 çay bardağı toz şeker
-2 çay bardağı sıvı yağ
-2 çay bardağı süt
-2,5 su bardağı un (az gelirse un ilave edilebilir)
-1 paket salep (20 gram)
-1 paket vanilya
-2 paket kabartma tozu
-1 çay bardağı kıyılmış ceviz


Yapılışı

Yumurta ile şeker köpürene kadar karıştırılır. Toz şeker,sıvı yağ,süt,vanilya,salep eklenerek tekrar karıştırılır. Kabartma tozu ile un elenerek hamura eklenir. Tekrar karıştırılır. Yağlanmış tepsiye kek boşaltılır. Üzerine ceviz serpilerek 175 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun…

  • 7
  • 10
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı
Sonbahar için birbirinden leziz 10 tatlı

Tarçınlı – Cevizli Rulo Tatlı

Malzemeler

Hamur İçin
- 2 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi İçin
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Arzuya göre 1 paket vanilya

Yapılışı

Önce şerbeti hazırlayın. Bir tencerede şekeri ve suyu karıştırıp kaynatın. Ocaktan almadan biraz önce limon suyunu ve vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Vanilya tarifin aslında yok ama verdiği güzel tat ve koku nedeniyle yaptığım bütün şerbetlere ekliyorum, yakışıyor. Yumurta, yağ, yoğurt ve şekeri bir yoğurma kabında karıştırın. Eleyerek eklediğiniz una kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Hamuru 2 parçaya ayırın. Hamurları düz bir zeminde merdaneyle yaklaşık 3 mm kalınlığında açın. Tarifin aslında 100 gr. ceviz içi ve 1/2 çay bardağı sıvı yağ vardı. Cevizi 1,5 su bardağı kullanın, sıvı yağı da her hamur parçası için birer yemek kaşığına düşürün. Hamura sıvı yağı sürün. Cevizi ve tarçını serpin, rulo yapın. Hamurdan yaklaşık 1 cm. kalınlığında dilimleyin. Dilimleri avucunuzun içinde üzerine hafifçe bastırmak suretiyle düzleştirin. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün. Servis edene kadar bir kaç kere ara ara bir kaşık yardımıyla kenardaki şerbetten alıp üzerlerine dökebilirsiniz.