Lezzetli bir yemek her zaman bol yağlı, kremalı, şekerli, yani yüksek kalorili olmak zorunda değil. Yağsız bir çorba için Çorbaları, sosları, sulu yemekleri yaptıktan sonra servis öncesi buzdolabında soğutun. Çıkarıp üzerindeki donmuş yağ tabakasını atın ve fazla kalorilerden arınmış bir şekilde ısıtıp servis yapın. Bütün yağları ayıklayın. Etlerin üzerindeki, görünen bütün yağları ayıklayın. Tavuğun ve diğer kümes hayvanlarının derilerini ayıklayın. Kıymayı en yağsız eti seçip, ondan çektirin. Yağ oranı yüzde 5-10'u geçmesin. Suya veya meyvenin kendi suyuna konserve edilmiş besinleri kullanın Ton balığı ve diğer balıkların, yağ ile konserve edilmişlerini değil su ile konserve edilmişlerini tercih edin. Bunlar zaten light veya diyet şeklinde etiketlenmişlerdir. Meyve konservelerinde ise kendi suyuna konserve edilenleri, şuruplulara tercih edin. Şekeri kesin. Kurabiye veya tatlı tariflerinde şeker miktarını üçte bir oranında azaltın. Yerine doğranmış meyveyle tarçın veya vanilya koyun. Süt, yoğurt ve peynirde, mayonezde yağ oranı düşük ürünleri tercih edin. Yüksek kalori içeren unlu, tereyağlı soslar yerine baharat ve otları kullanarak çok lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Etleri ve sebzeleri yağ yerine, domates suyu ve bulyon karıştırılmış su ile pişirin. Salsa gibi sebze sosları da hem çok lezzetli hem de çok düşük kalorilidir. Haşlanmış veya buharda pişirilmiş sebzeleri makarnayla ve az yağlı rendelenmiş peynirle karıştırarak, çabucak düşük kalorili ve sağlıklı bir öğün hazırlanabilir. Limon suyu veya fesleğenle karıştırılmış az yağlı yoğurtla hazırlanan sos porsiyon başına sadece 10 kalori içerir. Sıvı tüketimine dikkat edin. Sarımsak, fesleğen, kekik, biberiye, yağ olmadan da yemeğin tadını ve kokusunu güzelleştirirler. Karnabahar, brokoli gibi sebzelerde bol yağlı peynirler yerine bu sosları kullanın.