Yemek yerken belirli kurallar olduğunu hepimiz biliyoruz. Örneğin yemek yerken konuşulmaz denilir fakat bu durum özellikle toplu bir şekilde yenilen yemek ortamında pek mümkün olmaz.Peki diğer ülkeler sofrada ne durumda ve nelere dikkat ediyor? İNGİLTEREİngiltere'de nedeni bilinmiyor fakat servis soldan başlayarak yapılmalı. Sağdan servis yapana Bishop of Norwich'i tanıyormusun diye sorduğunuz zaman servis yönünü değiştirecektir. Bilmiyorsa ona şunu diyin: 'Çok iyi bir adamdı ama soldan servis yapmayı hep unuturdu.' Çok garip gelebilir fakat bu İngiltere'de çok yaygın bir kullanımdır. ORTA ASYA Orta Asya'da bedevilerle kahve içtikten sonra fincanınızı sallamanız gerekir. Aksi takdirde tekrar kahve dolduracaklardır bu yüzden fincanınızı verirken 2-3 kere sallamanız yeterlidir. BREZİLYA Brezilya'da bir biftek restoranına gittiğinizde garsonlar ellerinde et dilimleriyle gezerler ve müşterilerin masalarında da fişler bulunur. Garson geldiğinde eğer bir şey istiyorsanız masanızda fişinizin yeşil tarafı görülmeli. Eğer başka bir şey istemiyorsanız da kırmızı tarafını çevirmelisiniz. Et sürekli geleceği için yeşil tarafı sürekli üstte tutmamaya dikkat etmeniz gerekir. Yoksa hesabınız beklediğinizden daha kabarık gelebilir. ESTONYAEstonya ise tıpkı bizde olduğu gibi yere düşen ekmeği öpüp öyle kaldırıyor. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederiz. MISIRMısır'da tuzluğa uzanmanız şefe veya yediğiniz yerde yemek yapan kişilere hakaret olarak algılanır. MEKSİKA Meksikalılar bu yemesi zor olan taco'yu yerken çatal bıçak kullanılmasını mantıksız görüyor. Bu yüzden Meksika'da taco elle yenilmeli. ALMANYAAlmanya'nın elle yemeniz açısından hoş karşılayacağı tek şey ekmektir ve bunun dışında çatal bıçak kullanılmamasını hoş karşılamazlar. TANZANYAÇoğumuz davetlere geç kalmamak için çabalarız. Hatta bunun için erkenden davete gitmeye çalışırız. Fakat Tanzanya'da bunun tam tersi bir işleyiş var. Erken gittiğiniz davet ev sahibi tarafından aşağılanmak olarak karşılanıyor. En az 20 dakika geç gitmelisiniz.Kaynak: gazetevatan NİJERYA