X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Bulsad Yeni Yönetimi GSO’yu Ziyaret Etti
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Bulsad Yeni Yönetimi GSO’yu Ziyaret Etti

  • Giriş Tarihi: 25.3.2015 13:08 Güncelleme Tarihi: 25.3.2015 15:59
BULGUR SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (BULSAD) YÖNETİM KURULU BAŞKANI BEKİR DAYIOĞLU VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, GAZİANTEP SANAYİ ODASI (GSO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADİL KONUKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ.
Bulsad Yeni Yönetimi GSO’yu Ziyaret Etti

Bulgur Sanayicileri Derneği (BULSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Dayıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’nu ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle yönetime geldiklerini belirten Bekir Dayıoğlu, derneğin 1992 yılında, bulgur işletmecilerinin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümlenmesinde ortak platform oluşturarak, sektörün ülke ekonominde yarattığı katma değeri artırmak amacıyla Gaziantep’te faaliyet gösteren bulgur sanayicileri tarafından kurulduğunu anımsattı.
Ülkede bulgur üretimi yapan tüm işletmeleri derneğin çatısı altında toplayarak sektörde güç birliğini sağlamak istediklerini anlatan Dayıoğlu, ‘’Şu anda 40’a yakın üyemiz var. Türkiye genelinde 150’ye yakın bulgur üreticisi var. Hepsini kendi çatımız altında toplamak istiyoruz. Üye sayımız ne kadar çok olursa o kadar verimli oluruz. Projelerimize desteklerinizi bekliyoruz’’ diye konuştu.
Gaziantep’in, Türkiye’de bulgur üretim kapasitesinin yüzde 40’ına sahip olduğunu bildiren Bekir Dayıoğlu, pazarlama stratejileri geliştirerek sektörün iç ve dış piyasada pazar payını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini, ayrıca markalaşmaya önem verdiklerini kaydetti.
İhracat pazarlarından bahsederken, Avrupa’da kota sorunuyla karşılaştıklarını ifade eden Dayıoğlu, Avrupa’ya bulgur kotasının 10 bin ton olduğunu, bunun kısa sürede dolduğunu ve kota dolunca fiyatları yüksek kaldığı için rekabet şanslarının kalmadığına vurgu yaptı.
BULSAD yeni yönetimini tebrik ederek başarılar dileyen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da Anadolu şehirlerinin geleneksel gıda ürünü olan bulgurun sağlık açısından önemine işaret ederek, bulgurun iç piyasada tüketiminin artırılması için tanıtım yapılması ve özellikle Avrupa pazarlarına daha çok girilmesi gerektiğini söyledi.
Avrupa’nın uyguladığı bulgur kotasının kaldırılması veya belli bir oranda yükseltilmesi gerektiğine dikkati çeken Konukoğlu, Sanayi Odası olarak bu konu üzerinde çalışacaklarını ifade etti.
Marka değeri olan ve katma değer kazandırılan ürünlerin pazarlanmasının daha kolay olduğunu vurgulayan Konukoğlu, BULSAD’ın bulgurun tescili konusunda yapacakları çalışmalarda üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.