Bezelyeli pilav
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Bezelyeleri ayıklayıp haşlayın. Tencereye yağları koyup, pirinci ekleyerek hafifçe kavurun. Sonra sıcak suyunu ve tuzunu katıp, pişmeye bırakın. Pilavın suyunu çekmesine yakın, haşlanmış bezelyeleri üzerine döküp, demlendirin. Taze karabiberle tatlandırın.
MALZEMELER
* 2 su bardağı bezelye
* 2 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı sıcak su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Taze karabiber 4 Tuz
* * *
Enginar salatası
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 20 dakika
Enginarları çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Göbek salatayı ince ince kıyın. Ardından kiraz domatesleri ikiye bölüp göbek salataya katın. Çengelköy salatalığı yuvarlak yuvarlak doğrayın, mısır ve rendelenmiş beyaz peyniri de katın. Az haşlanmış enginarları ince ince doğrayıp salataya katarak harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu ve biraz tuzu karıştırarak, hazırladığınız sosu salataya karıştırın.
MALZEMELER
* 4 adet enginar
* 1 su bardağı haşlanmış mısır
* 1 su bardağı kiraz domates
* 1 kase rende beyaz peynir
* Yarım göbek salata
* 3 adet çengelköy salatalık
* Yarım limon suyu
* 2 kaşık zeytinyağı
* * *
Taze çilekli milkshake
(2 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika
Çilek ve pudra şekerini blendırdan geçirin. Arkasından dondurma ve sütü ilave edip, iyice karıştırın. Bardaklara döküp, soğuk olarak hemen servis yapın. Çünkü milkshake bekletilmeden içilmelidir. Taze çilekler hazır çıkmışken de bence denemeye değer. Üstelik hem besleyici hem de doyurucu bir ara öğün olabilir...
MALZEMELER
* 2 su bardağı taze çilek
* 1 su bardağı süt
* 1 kase vanilyalı dondurma
* 1 tatlı kaşığı pudra şekeri