Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kim Van'a yardım etmek ister ?

Dün bu sütunlarda 'Bizim Slumdog Milyoner' diye söz ettiğim başarılı yarışmacı İlker Dinçer, önceki gece Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında büyük ödüle 2 soru kala 125 bin liraya razı olup yarışmadan çekildi. Böylece benim 'yeni film' hayalim de yalan oldu...
250 bin liralık soruda NASA'nın 1995 yılında uzayda yetiştirdiği ilk bitki soruluyordu. İlker'in aklından doğru yanıt olan 'Patates' geçmesine rağmen, telefon jokeri hakkını kullandı ama arkadaşı da ona yardımcı olamadı. Bunun üzerine İlker kararsız kaldığı için riske girmeyip 125 bin liraya razı oldu.
Benim anlamadığım ise şu: Telefon yardımcıları çekim saatleri içinde neden bilgisayar başında arama motoru açık halde beklemez? Ben test ettim. Google'a "NASA 1995 uzayda ilk bitki" yazıp 'patates' yanıtını bulmam 20 saniye bile sürmüyor. Oysa telefondaki vatandaşın 30 saniyesi vardı. 125 bin liralık ödül farkı için bu zahmete değmez mi? Yani yaktılar bizim Slumdog Milyoner'i...
Ve asıl önemli olana, yani başlık konuma geleyim:
Bir fikrim var: Kim Milyoner Olmak İster? yarışması önümüzdeki hafta Kim Van'a Yardım Etmek İster? adıyla her gece canlı yayınlansın. Ödül miktarı iki katına çıkarılsın. Sadece ünlüler yarışsın ve kazanılan tüm para Van depremzedelerine gönderilsin. Böylece yardımlaşma duygusu tüm bayrama yayılacağı gibi atv de izleyiciyi her gece ekran karşısında tutacak bir bayram özel programına kavuşur. Ne dersiniz sevgili atv'ci dostlar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA