Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Yaşamdan dakikalar'ım

Bir süredir pazar sabahları, gazetedeki mesaim tatsız tuzsuz. Çünkü kahvaltıma eşlik eden katıklardan biri yok!
Yaşamdan Dakikalar...
Oysa bir yandan yazı yazıp, bir yandan simidimin içine kaşar sokuşturup bir yandan da Yaşamdan Dakikalar'ı izlemek ne büyük keyifti benim için. Ama artık program yayınlanmıyor.
Nedeni, sponsor bulamamaları...
Sevgili Hıncal Ağabey, büyük isyanını içine gömüyor ama onun yazılarının satır aralarında bu sığ sisteme tepkisinin izlerini buluyorum.
"Adam programına sponsor bulmak için köşesine ilan veriyor" demesinler diye, isyanını satır aralarına gizlemek zorunda kalıyor.
Çarşamba günü 'Radikal' başlıklı yazısında bir fotoğraf sergisinden söz ederken, "Yani televizyona belgesel olur, o kadar güzel. (Yaşamdan Dakikalar'a sponsor bulabilseydik; Nebil, Oscar'lık yapardı)." diye yazmış. Hem bir Yaşamdan Dakikalar izleyicisi, hem de bu ülkede televizyon konusunda yıllardır 'kalem sallayan' biri olarak içim iki kez buruldu....
Şu hale bakar mısınız?
Memleketin en aydın, en çok okunan köşe yazarlarından Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu ve Sunay Akın dünya güzeli bir programı yayınlatmak için sponsora muhtaçlar... Bundan büyük bir ayıp olabilir mi?

BEDAVA PRESTİJ
Peki ya bu program değil mi; her yıl onlarca kuruluşun ödüle boğduğu, yere göğe sığdıramadığı? Keşke şilt ve heykelcik yerine, oluşturulacak 'yayın yaşatma fonuna' para verselerdi...
Televizyonlar için kültür- sanat ve nitelikli tartışma programları artık 'yük' haline geldi.
Program teklifi getirenlere diyorlar ki, "Siz bir sponsor bulun, ondan sonra gelin..." Yani programı bedavadan yapacaksın, bir de üzerine adamlara para vereceksin; ancak o zaman yayınlıyorlar.
Peki bu programların arasındaki reklam kuşaklarının geliri ve kazandırdıkları 'prestijin' getirisi ne oluyor? Öyle ya, bu reyting cangılında 'prestij' kimin umurunda ki?
Hıncal Ağabey'in Sabah'taki yazıları, Haşmet Babaoğlu'nun a Haber'deki 'Kaçış Planı' programı ve Sunay Akın'ın SKYTurk360'daki 'Hayat Deyince'si... Bu aralar hepsini kafamda ve gönlümde birleştirip kendi 'Yaşamdan Dakikalar'ımı izliyorum... Sponsorlara da tavsiye ederim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA