Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir tanem, söyle canım...

Açıkhava konserlerine harika bir açılış yaptım. 550 kilometre yol kat edip Erol Evgin'i izlemeye Cemil Topuzlu'ya geldim. İyi ki de gelmişim. Gelmeyenler, bir konserden fazlasını kaçırdılar çünkü...
Erol Evgin müziğe başlayalı tam 44 yıl olmuş. Sözlerini kendi yazdığı o ilk İtalyanca şarkısını, ilk kez dinlerken karşımdaki adamın 44 yıldır sahnede olduğuna inanmakta güçlük çektim.
İnsanın
sesi, sahne ışığı, dinamizmi bir nebze olsun azalmaz mı yahu?
Evgin'in muhteşem müzik ziyafetinde yok yoktu. Eski şarkıları, yeni şarkıları, Aldırma Gönül ile New York New York, Karadeniz türküleri ile ölümsüz Türk Sanat Müziği eserleri kol kola girip kulaklarımızdan şırıl şırıl ruhumuza aktılar.
Sadece şarkılar mı? Birbirinden ilginç anekdotlar, özenle seçilmiş şahane fıkralar...
Bedia Muvahhit, şöhretinin ilk yıllarında Erol Evgin'i evinde ziyaret etmek istemiş. Evgin o yıllarda asansörü olmayan bir apartmanın üçüncü katında oturuyor. Muvahhit, ikinci katın sahanlığında soluk soluğa kalıp yukarıya sesleniyor: "İki şarkı daha yapaydın da asansörlü bir evde otursaydın ya evladım..." Vasfi Rıza Zobu, Emel Sayın'a hayran. İzmir konserinde Erol Evgin rica ediyor; Emel Sayın şarkıyı Zobu'nun gözlerinin içine baka baka okuyor. Hangi şarkıyı mı? Bir Gece Ansızın Gelebilirim'i... 70'lerini yaşayan Vasfi Rıza Zobu yavaşça yerinden doğruluyor, elleri gibi sesi de titreyerek konuşuyor: "Biz müsaidiz Emel Hanım'cığım, ne zaman isterseniz buyurun. Ancak belirtmeliyim ki; misafir umduğunu değil, bulduğunu yer!"
Erol Evgin kendiyle dalga geçmeyi de ihmal etmiyor:
"Geçenlerde Mısır'a tatile gittik. Yanından geçerken ünlü aslan sfenksi eğilip ne dese beğenirsiniz? Abi biz senin şarkılarınla büyüdük!"
Sfenksi bilmem ama ben Erol Evgin şarkılarıyla büyüdüm. Her seferinde 'şarkıcı' ile 'sahne sanatçısı' arasındaki farkı iyice belleyerek...

NOT: Aslında cuma sabahından hazırladığım son yazımı pazar günü bu köşede yayınlayıp yıllık izne çıkacaktım. Ancak cuma akşamı gerçekleşen bu konseri 'yazmamaya' gönlüm razı olmadı. Bugünkü köşe, sırf Erol Evgin konserini yazabilmek için hazırlandı. Erol Evgin'in 44 yıldır bize sunduğu bunca güzelliğin yanında, ben iznime iki gün geç çıkmışım, çok mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA