Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uyandınız mı?

Mandıra Filozofu filminin televizyonda ilk kez Kanal D ekranlarında yayınlandığı pazar günü, yapımcı Birol Güven de 360'daki Bayram Sohbetleri programına konuk olmuştu. Müjdeyi ondan aldım. Mint Prodüksiyon, film piyasasına ağırlık verecekmiş ve Mandıra Filozofu 2 ile beraber üç yeni film projesini bu sezon izleyicilerle buluşturacakmış.
Televizyon sayesinde deneyim ve para kazanan şirketlerin, sinema sektörüne yatırım yapmasını son derece değerli buluyorum. Zira önümüzde BKM gibi harika bir örnek var. Bir Demet Tiyatro'dan Kelebeğin Rüyası'na uzanan süreç son derece etkileyici. Mint'in de bu yeni alanda başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü Mandıra Filozofu, geçen yıl beni en çok etkileyen filmlerin başında geliyordu. Bu nedenle filmin televizyonda yayınlanıp çok daha geniş bir kitleye ulaşmasını dört gözle bekliyordum. Eminim, pazar gecesi bu filmi izleyen pek çok kişi, pazartesi sabahına hırslarından, tabularından arınmış halde ve hayata çok daha 'hazır' bir şekilde uyanmışlardır.
Mandıra Filozofu 2 filminde ise bu kez ilkinde olduğu gibi bir cennet koyda değil, şehrin tam göbeğinde 'hayatın anlamına uyanış' vurgulanacak. İlk filmi eleştirenler, "Rüya gibi Bitez koyunda yaşayıp hırslardan arınmak kolay. Gel de metropolde huzuru bul" demişlerdi. Güven, şimdi daha zor bir işe soyunmuş görünüyor.
Belli ki Birol Güven'in daha söyleyecek çok sözü var. Şimdi filmin ikincisini çok daha büyük bir merak ve heyecanla bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA