Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İçicilik hafifletmez

Son dönemde en çok içime sinen yasal düzenlemelerden biri, keyif verici sentetik maddenin (reklamı olmasın diye ismini telaffuz etmek istemiyorum) uyuşturucu olarak kabul edilmesi, uyuşturucu ticareti yapanların terörist olarak yargılanması ve 'içiciliğe' de cezai yaptırım uygulanması oldu. Öyle ya, bu ülkeyi bölüp parçalamak için isyan çıkarmak ile memleketin geleceğini 'sinsice' zehirlemek arasında ne fark var?
'İçiciliğin' cezadan muaf tutulmasını ise uzun süredir mantığım ve vicdanım kabul etmiyordu. Özellikle topluma mal olmuş, pek çok genç tarafından 'idol' olarak görülen sanatçıların 'Ben sadece içiciyim' diyerek cezadan kurtulmaları bana pek adaletli gelmiyordu doğrusu. Şimdi içenler de sorumlu tutulacak. Ekonominin değişmez kuralıdır: Talep, arzı destekler. Yani bir ürün ve hizmetin talebi yoksa, arzı ve fiyatı da olmaz. Uyuşturucunun kaynağını kurutmak kadar, talebini önlemek de gerekir. Bu nedenle hükümetin aldığı bu son kararları sonuna kadar destekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA