Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tribünler neden boş?

Dört büyükler, maçlarını 8-10 bin seyirciye oynuyor. Anadolu takımlarının maçlarını ise hiç sormayın...
Peki tribünler niye boşaldı? Birinci nedeninin Passolig uygulaması olduğu muhakkak. Ama yan etkenler de var. Bilet fiyatlarının pahalılığı, futbolun giderek kalitesiz hale gelmesi, şike iddialarının gerçek futbolseverleri futboldan soğutması, ligde mücadele eden yıldız oyuncu sayısının azlığı, küfür, şiddet vs... Ama bir başka etken var ki, bana göre insanları statların uzağına en çok o savuruyor: Televizyon...

EKRAN BAŞI DOLU
Eğer bir uydu alıcınız ya da dijital platform izleyecek decoder'iniz varsa, koca bir günü sadece canlı spor yayınlarını seyrederek geçirebilirsiniz.
Örneğin, geçen pazar gününü ele alalım: Saat 13.00 Malaga-R.Wallecano (NTV Spor-D Smart), 13.30 Mersin İdmanyurdu- Eskişehirspor (Lig TV), 14.00 Osmanlıspor-Orduspor (TRT Spor), 15.30 Tottenham-Newcastle United (Lig TV 3), 15.30 Burnley-Everton (Lig TV 2), 16.00 Trabzonspor-Gaziantepspor (Lig TV), 16.30 Wolfsburg- Maniz 05 (TRT Spor), 17.00 Fenerbahçe- Galatasaray Basketbol Maçı (A Spor), 18.00 Manchester United-Chelsea (Lig TV 3), 18.30 Samsunspor- Elazığspor (TRT Spor), 18.30 M.Gladbach-Bayern Münich (TRT Haber), 19.00 İst. Başakşehir-Galatasaray (Lig TV), 19.00 Trabzonspor MP-Fenerbahçe Ülker Basketbol Maçı (Lig TV3), 19.30 Olympiakos- Panathinaikos (NTV Spor) 20.00 Sporting Lizbon-Maritimo (A Spor)... Daha Eurosport ve Sport TV gibi spor kanallarında ekrana getirilen tenisten ralliye kadar değişik branşlardaki naklen yayınları ve yerli futbol tartışma programlarını saymıyorum.
Diyeceğim o ki; onca bilet, yol ve yiyecek-içecek parası vermek, yağmur altında ıslanmak, trafik çilesi çekip bir de üstüne kalitesiz futbol seyretmek yerine, bir şişe meyve suyu, üç bardak çay-kahve, 200 gram kuruyemiş ile ev rahatlığında kanaldan kanala gezmek daha iyi değil mi?
Tabii ki sahada futbolcular, tribünlerde in-cin top oynar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA