Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Adaletin bu mu dünya?

Alman mahkemesi, Dortmund-Galatasaray maçında rakip tribüne meşale atan Türk taraftarı tutuklayıp 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla mahkemeye çıkarmış. İşte vandallıkla, terörle, holiganlıkla başa çıkmanın çaresi budur!
İbretlik ceza... Onun için adamların statlarında bir tek olay göremezsiniz.
Bizde ise polise molotof kokteyli ile saldırmak; daha bu yılki düzenleme ile ciddi bir suç haline geldi. Molotof kokteyli ile bomba eş anlamlı tutulmaya başlandı. Ne var ki, belediye otobüsündeki genç kızımız, molotof kokteyli ile cayır cayır tutuşup acılar içinde öldükten üç yıl sonra...
Pardon... Haksızlık etmeyeyim... Bizde de bir 'ibretlik'(!) ceza istendi. Komşu havuza düşerek ölen 3.5 yaşındaki Pamir'in annesine 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan altı yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Yahu, kadının evladı ölmüş zaten, bundan büyük ceza olur mu? Bir de kendisini ömür boyu suçlu hissettirip vicdan azabıyla daha çok kahrolmasını 'tescil etmek' de neyin nesi? Üstelik anne ile baba yatakta o sabah 'birlikte' uyanıp çocuklarının kaybolduğunu 'birlikte' fark etmişler. Ama babaya takipsizlik, anneye altı yıl hapis... Bunun adı cinsel ayrımcılık ve 'kadına kanuni şiddet' değil de nedir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA