Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şovların karnesi

Beyaz Show ve Dada Dandinista'nın gecikmeli startıyla, şov programları arasındaki rekabet iyice kızıştı.
Reyting açısından bakıldığında haftanın galibi AB grubunda 4'üncülüğe kadar yükselen Beyaz Show oldu. Okan Bayülgen'in Star'daki yeni programı Dada Dandinista ise Total'de 53'üncü, AB'de 24'üncü olarak at yarışı tabiriyle 'çıkış potasında kalmış' gibi göründü.
3 Adam'ın Total'de 27'inci, AB grubunda 11'inci sıraya yerleşmesi ise bizim gençlerin, Beyazıt Öztürk ve Okan Bayülgen'in arasına girdiğinin sayısal kanıtı gibiydi.
Bu grubun arkasından ise Kel Alaka ve Kim O? geliyor.
Hafta içi her gün yayınlanması sebebiyle Burada Laf Çok'un ise ayrı bir kategoride değerlendirilmesi gerekiyor.

BEYAZ'IN ERDEMİ...
Eğer 'istikrar', başarının tek göstergesi olsaydı, 19'uncu yılına giren Beyaz Show'un listenin en başına yazılması gerekir.
Ekran başında koca bir nesli yetiştirip 'reşit' hale getiren Beyazıt, izleyici nezdinde her daim kabul görüyor. Daha önce de yazdım. Hemen her şeyin kötüye doğru evrildiği dünyamızda 'aynı kalmak' özel bir erdem haline geldi.
Beyaz'ın yeni jeneriğine bayıldım. Bir jenerik ancak bu kadar esprili ve cazibeli olabilir. Doğruları Söyleyen Adam köşesini ise gereksiz ve başarısız buldum. Aslında fikir iyi ama işlenişi biraz sığ kalmış gibiydi. Bengü'nün performansı sırasında oluşan ses sorununu ise ekibin 'ilk gece heyecanına' veriyorum. Merakla beklediğim korku filmi fragmanı ve internet fenomeni Semih'in öyküsü, 'program süresi bittiği için' yayınlanamadı.
Böylesine ilgi çekici ve prestijli bir gala gecesinin arkası niye açık bırakılmaz ki?
Sanırsınız gecenin o saatinde Beyaz Show'un ardından canlı maç yayını var...
Bu arada program, üç de haber bombası patlattı.
Meğer Şebnem Bozoklu bir yardım meleğiymiş. Bir gün sokakta bir kızı ağlarken görmüş.
Nedenini sormuş. Kız da Müjdat Gezen Oyunculuk Merkezi'nde sınava gireceğini ama çalışamadığını söylemiş.
Bozoklu, kızı hemen yakındaki teyzesinin evine götürmüş ve iki saat çalıştırmış. Sınavı harika bir derece ile geçen o kız, Yalan Dünya'nın yıldızı Gonca Vuslateri imiş...
Bir de Ulan İstanbul'un başarılı oyuncusu Erkan Kolçak Köstendil'den inanılmaz bir itiraf geldi. Meğer Köstendil, ülkemizin ilk korsan DVD dizisi Tırnık'ın yapımcısıymış!
Son olarak, Yalan Dünya dizisinin bittiğini de canlı yayında Beyaz'dan öğrendik.

OKAN MÜTHİŞTİ
Reytinglerin söylediğinin tersine Okan Bayülgen, Star ekranlarında muhteşem bir başlangıç yaptı. Bir kere stüdyo dekoru şahaneydi. Yerleşim, fonksiyonellik, ışık tasarımı gerçekten de özenliydi.
Belli ki Okan da ekranı çok özlemiş. Hem kendisi, hem de ilk program için son derece doğru seçilmiş konukları formda olunca ortaya sıkılmadan izlenecek bir şov programı çıktı.
Mitolojik karakter Dionysos'a adanan jenerik çok uzun olmasına rağmen buram buram yaratıcılık kokuyordu.
Funda Arar ve eşi Febyo ile evlerinde çekilen 'Kalk da Yerine Yat' skeci 10 numaraydı.
Program için izleyicilere verilen telefon numarasının üzerindeki 'Hatalıysam Arayın' ibaresi, programın 'zıpır zeka kıvılcımlarına' iyi bir örnekti. Okan'ın Beyaz'a atıfla giydiği 'telefonla konuşma ceketi' de öyle...
Program, bizim Ne Demiş? ve Gaf Kürsüsü'ne hafta boyunca okuyacağınız çok sayıda malzeme de sundu.

İYİ Kİ GELDİNİZ...
3 Adam'daki Farah Zeynep Abdullah skecine ise hayran oldum. Bu çocuklar, insanları ve özellikle de gençleri eğlendirmeyi gerçekten iyi biliyor. Atalay Demirci, Kel Alaka'nın formatını artık iyice oturttu. Ama bu çetin rekabet koşullarında işin metin kısmına daha fazla yüklenmesi gerekiyor. Kim O? ekibinin Bu Tarz Benim canlandırması da çok başarılıydı. Belli ki popüler programı defalarca izleyip en güzel malzemeyi en özel yerlerden toplamayı becermişler.
Oh be! Kasvetli dizi yazmaktan içim kurum bağlamıştı.
İyi ki geldiniz çocuklar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA