Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Niye hepsi birden reklamda?

Pek çok okurumuz, televizyon kanallarının aynı anda reklama girmesinden şikayetçi.
Gerçekten de an geliyor, ekranda reklam kuşağından başka bir şeye rastlayamıyorsunuz.
Okurumuz Hilal keskin de bu konuyu gündeme taşıyıp, sorular sormuş: "Yüksel Bey, yıllardır sessiz okuyucularınız kategorisinde bulunmaktayım. Allah sizi de, yazılarınızı da başımızdan eksik etmesin. Kanalların yanlış uyguladığı bir sistemden bahsetmek istiyorum. Bir program ya da dizi izliyoruz, kanal reklama girdiğinde de başka bir kanala bakma gereği hissediyoruz. Ama ne görelim? Bütün kanallar aynı anda reklamda. Mantık olarak bir kanalın, diğerleri reklamdayken yayını kesmeyip izleyiciyi ekrana bağlaması gerekirdi. Böylelikle izleyici reklam izlemek zorunda kalmaz, program yapımcıları da seyirciyi çekme konusunda doğru bir strateji uygulamış olurdu."
YAZAR NOTU: Televizyonculukta esas; programdan önce, o programın arasında verilen reklamları izletmektir. Reklam veren, bunun için para öder. Büyük kanallar eğer rakipleri reklamdayken reklama çıkarlarsa, o an için belli bir seyirciyi kendi kanallarına çekebilirler.
Ama zorunlu reklam yayınlamaları gerektiği anda, bu kez diğerleri alternatif oluştururken onlar çok daha büyük bir seyirci kaybı yaşayıp ortalamalarını ciddi oranda düşüreceklerdir. Bu nedenle aynı pasta dilimine üşüşen büyük kanallar bu riski göze alamaz ve aynı anda reklama girer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA