Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hemşirelere haksızlık

Dizilere konu olan meslek grupları, her daim eleştirilere konu olur. Bu kez de okurumuz Merve Sacıhan, Hayat Yolunda dizisinde hemşirelerin aşağılandığını savunuyor: "Yüksel Bey, öncelikle sizin kaleminize ve tarzınıza duyduğum saygıyı belirtmek isterim.
Ben Sağlık Bakanlığı'nda hemşire olarak görev yapmaktayım.
Yıllardır izlediğim dizilerde hemşire göreviyle karakter yaratıldığında, bu kişiler belli bir kalıba oturtulup her zamanki gibi topluma yanlış yansıtılıyor. Kanal D'de yayınlanan Hayat Yolunda dizisinde çizilen hemşire profili; getir götür işlerine bakan, telefonları açan, doktorun peşinde sürekli dolaşıp onun asistanlığını yürüten meslek olarak gösteriliyor.
Dördüncü bölümde Seza hemşire karakterinin, doktora duyduğu ilgiyi ve kendi mesleğinden ötürü olan çekingenliğini izledim. Beşinci bölümde geçen diyalog ise şöyle:
Doktor, hemşirenin kendisinden hoşlandığını anladıktan sonra, 'Ben bir cerrahım, sen ise...' diyor.
Hemşire orada sözünü kesip 'Ben bir hemşireyim...' diyerek mesleğimizi küçümseyici tarzda gösteriliyor.
İcra etmekte olduğum bu kutsal mesleğin aslında hiç diziyle alakası olmadığını ve izlerken utanıp üzüldüğümü belirtir ve bunu dile getirmenizi rica ederim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA