Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

RTÜK adaleti (!)

RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) ve YSK (Yüksek Seçim Kurulu) marifetiyle ATV ile A Haber'e verilen cezanın gerekçesi ne? 'Başbakan'ı ekrana fazla çıkarmak...' Bu kararın anlamsızlığını tartışmaya bile gerek yok. Ama RTÜK hakkında tartışılacak çok şey var:
Dizilerden daha uzun reklam kuşakları yayınlamak serbest ama Başbakan'ın icraatlarını anlatması yasak!
Dizinin son sahnesi gelince 12 dakikalık reklamı ekrana dayamak, dönüşte aynı sahneyi tekrarlayarak milleti enayi yerine koymak serbest ama Başbakan'ın memleket meselelerine ait görüşlerini seslendirmesi yasak!
Parayla abone olduğunuz dijital platformda maçların altına, üstüne, orasına, burasına reklam bindirilmesi serbest ama icraatın başındaki insanın derdini anlatması yasak!
RTÜK'ün -ne gereği varsa- ekrana gelen her reklamdan komisyon alması serbest ama memlekette ağzının içine bakılan Başbakan'ın fazladan 10 dakika konuşması yasak!
İzdivaç süsü verilmiş ama kendi iddialarına göre izdivaç programı olmayan yapımda profesyonel oyuncuları sıradan vatandaş gibi halka yutturmak serbest ama bir Başbakan'ın ilk ağızdan halkına gerçekleri anlatması yasak!
Sözde 'tarz' programı adı altında genç beyinleri marka bağımlılığına özendirmek, yarışmacıları birbirine kırdırmak, kayıkçı kavgalarıyla şiddeti teşvik etmek serbest ama bir Başbakan'ın 'siyasi tarzını' dile getirmesi yasak!
Bir Hoca'nın kendi kanalında, seçim arifesinde neredeyse gün boyu 'siyasi vaaz' vermesi serbest ama Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın kendisini ifade etmesi yasak!
Bir başka Hoca'nın 'kedicikli medicikli' süslemeleriyle aynı anda hem dini, hem cinsel hassasiyetleri istismar etmesi serbest ama halkın oyuyla Başbakan (ve sonradan da Cumhurbaşkanı) seçilmiş bir liderin konuşması yasak!
Sözde spor programında bir yorumcunun, diğerinin ağzına silah namlusu sokması serbest ama Başbakan'ın ekranda gazetecilerle fikir yarıştırması yasak!
Kantarın topuzu kaçmış diyeceğim ama ortada kantar bile yok...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA