Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tam ruhumu çitilemişken...

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Şeb-i Arus İstanbul 2014 töreni tek kelime ile muhteşemdi.
Konya'ya gitmeye gücü, imkanı ya da vakti olmayanlar için 700 küsur yıllık bu harika ritüel, İstanbullu'nun ayağına gelmişti.
Öncelikle bu keyfi İstanbullu'ya yaşatan, Allah, Peygamber (S.A.V.) ve Mevlana sevgisiyle gönüllerimizin bir kez daha kirinden pasından arınmasına vesile olan TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yürekten kutluyorum.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin de katılımıyla, devlet ile halkın Mevlana harcında tek hamur haline gelmesi de gecenin ayrı bir güzelliğiydi.
Sami Özer, Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Alişan ve Yusuf Güney'in şahane seslendirdikleri ilahilerin ardından, her izleyişimde yeniden hayatın anlamını bulduğum Sema Ayin-i Şerifi hem gönlümü, hem gözlerimi doldurdu.
Ne var ki, çitilenmiş ruhumun yeniden kire pasa bulanması için otoparka inmem yetti. Üç ayrı otoparktaki 2 bin araç, tek bir çıkışa yönlendirildiği için caddeye ulaşmamız tam 40 dakikamızı aldı. Trafik polislerimiz, protokolle birlikte oradan ayrıldıkları için vatandaş, 'çilesiyle' baş başa kalmıştı. Bir kez daha harika bir tesis yapıp yolunu, otoparkını, trafiğini becerememiş olmanın derin hüznü kapladı içimi. Varsın olsun... Mevlana'nın yolunda o otopark da bizim 'çilehanemiz' olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA