Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yaşasın radyo!

Bugün okurlardan önce, benim okurlarımıza bir mektubum var: Hepimizin özel radyo yasağını protesto etmek için otomobillerimizin antenlerine siyah kurdela bağladığımız yıllarda ben Türkiye'nin ilk ve tek radyo dergisi Dalga FM'i çıkarıyordum. Aynı zamanda Bahçelievler'deki bir yerel radyoda bedavaya program da yapıyordum.
Yıllar sonra TRT sanatçısı çocukluk arkadaşım Faruk Salgar, "TRT bünyesinde yeni bir radyo kanalı açıldı. Benimle beraber bu programda olur musun?" deyince hiç düşünmeden "Evet" dedim. Çünkü Faruk'un bendeki karşılığı 'kadim dost'tu. Ayrıca hayatın giderek 'görselliğe' mahkum olması, insanın hayalgücüne yer bırakmayacak kadar 'şova' yönelmesi beni bıktırmış olmalıydı. Bu sözümü lütfen ekmeğini televizyondan kazanan birinin 'şımarıklığı' olarak algılamayın. Ama galiba gözlerim yorgun, hayalgücüm ise enerji yüklüydü. TRT'nin yeni radyo istasyonu TRT Kent Radyo İstanbul'daki (106.6) 'Kent Meclisi' adını koyduğumuz ilk programımızı geçen cumartesi akşamı gerçekleştirdik. Türk Müziği'nin efsane ismi Yıldırım Gürses ve onun geçen hafta aramızdan ayrılan sanatçı eşi Ayla Gürses'e adadığımız programda, onlar bize emanet evlatları Beyazıd'ı ve bestelerine can veren aranjörü Mustafa Özkent'i ağırladık.
Mikrofon başında geçen iki saat bana 20 dakika gibi geldi. Bir yanda Yıldırım Gürses şarkıları, diğer yanda oğlunun ve aranjörünün anıları, diğer tarafta Faruk Salgar'ın gitarıyla kadife sesinden dökülen canlı nağmeler... Dinleyicilerin 'terapi gibi program' diye yorumladığı Kent Meclisi, her cumartesi 21.00-23.00 saatleri arasında 106.6 frekansında yayın yapan TRT Kent Radyo İstanbul'da olacak. Konu başlığımız ise 'Diziler olmasaydı.' Bize yayın sırasında 0 212 225 85 34 no'lu telefonla, Facebook (TRT İstanbul Kent Radyo) ve Twitter (TRTKentRadyoist) üzerinden ulaşıp görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu arada bir duyurum daha var: Sahte hesapların önüne geçebilmek adına Facebook ve Twitter'a katıldım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA