Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

...Ve kamyon devrildi!

Yıllardır bu köşede ısrarla yazıyorum, 'Bu dizi enflasyonu sektörün sonunu getirecek. Freni patlamış kamyon duvara doğru gidiyor' diye... Sonunda korktuğum gerçekleşti. Kamyon, olanca hızıyla duvara tosladı.
Medya araştırma şirketi İnterpress'ten arkadaşım Deniz Bağcı'nın köşemiz için özel olarak derlediği istatistik, gerçekten de dizi rüyasının izleyici nezdinde artık sona erdiğini gösterir nitelikte. İşte veriler:
2015 yılının ilk ayı olan Ocak'ta son beş yılın en düşük yerli dizi sayısına ulaşıldı. 10 kanalda sadece 49 yerli dizi yayınlandı.
Geçtiğimiz yıllarda bu sayı 60-70 arasında değişiyordu.
Yeni yayın sezonunun başladığı Eylül ayından bu yana geçen beş ayda ise ekranda toplam 31 dizi yayından kalktı ki bu da son yılların ayrı bir rekoru oldu.
Belli ki sektörün tüm pompalamasına rağmen, izleyicide 'dizi yorgunluğu' baş göstermiş. Dizi diye izleyicinin önüne konulan birbirinden kalitesiz ve özensiz yapımlar, enflasyon yaratmış. 'Reklam arası dizi' yöntemi, seyirciyi bezdirmiş. Üç bölümde yayından kalkan diziler nedeniyle seyirci güven kaybına uğramış.

YENİ SEZONDA VEDA EDENLER
Urfalıyam Ezelden, Fatih Harbiye, Bana Artık Hicran De, Kadim Dostum, Kalp Hırsızı, Kızıl Elma, Yalan Dünya, Ah Neriman, Ruhun Aynası, Bugünün Saraylısı, Kurt Seyit ve Şura, Benim Adım Gültepe, Üç Arkadaş, Emanet, Sil Baştan, Hayat Ağacı, Beyaz Karanfil, Reaksiyon, Galip Derviş, Günahkar, Hayat Yolunda, Ezra, Kaçak, Aşkın Kanunu, Ankara'nın Dikmen'i, Roman Havası, Home Ofis, Kaçak Gelinler, Aramızda Kalsın, Yetim Gönüller.

YOLDAKİ DİZİLER

atv: Sevdam Alabora (Başak Parlak/Kadir Doğulu), Eve Dönüş (Cansel Elçin), Racon (Mehmet Aslantuğ/Hande Doğandemir)
Kanal D: Beş Kardeş (Serkan Keskin/Osman Sonant), Kara Kutu (Sümeyra Koç/Orhan Kılıç), Git-Gel (Bülent Çolak), Adı Yok (Deniz Çakır/Orhan Kılıç),
Show TV: Asla Vazgeçmem (Tolgahan Sayışman/ Amine Gülse), Beyaz Yalan (Kutsi/Deniz Baysal), Sevda Kafesi (Tolgahan Sayışman)
Star TV: Serçe Sarayı (Songül Öden/Mert Fırat), Son Destan, Göç Zamanı (Vahide Perçin/Selçuk Yöntem)
FOX: Aşk Yeniden (Özge Özpirinçci/Buğra Gülsoy), Küçük Sevimli Yalancılar (Merve Boluğur/Seda Önder)
TRT 1: Büyük Kafkas Sürgünü (Melis Birkan/Tolga Sarıtaş), Milat (Ufuk Bayraktar / Burcu Kara)
tv8: Maral (Hazal Kaya/Aras Bulut İynemli), Ayrılsak da Beraberiz (Mete Horozoğlu/Algı Eke)
Kanalı belli olmayanlar: Fedai (Murat Yıldırım/Cansu Dere), Utanmazlar (Haluk Bilginer), Limuzin, Sır Devam Ediyor (Kadroları oluşturuluyor.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA