Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Erguvan kabus

Belediye otobüslerine bir şeyler oluyor. Önceki gün de Sarıyer'de kalabalığın arasına dalan bir otobüs, iki kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı.
Geçen yıl, 1 Ağustos'ta Kabataş İskelesi'ne dalan ve bir genç kızın bacağının kopmasına neden olan otobüs kazasının görüntüleri dün gibi aklımda.
Ondan bir gün sonra da bir başka belediye otobüsü Nispetiye Caddesi'nde restorana dalmış, şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı. İstanbul'un karla mücadele ettiği günlerde de freni tutmayan bir halk otobüsü yokuştan uçmuş, insanlar yine şans eseri hayatta kalmıştı.
Aynı günlerde belediyeye ait bir kar küreyicisi de Büyükçekmece'de freni tutmayınca apartmana dalmış, sürücüsü yaşamını yitirmişti.
Neredeyse gün aşırı meydana gelen metrobüs kazalarını ise hiç yazmıyorum.
Bunlar sadece benim hatırladıklarım.
Görünen o ki, toplu ulaşımda kullanılan ya da belediyelerde görev yapan kamu araçlarının bakım ya da yönetiminde büyük bir ihmal ve özensizlik var. Başka bir ülkede olsa şimdi tüm erguvan renkli otobüsler bir gece içinde seferden alınıp garaja çekilir, sabah yeni seferlerine çıkmadan önce muayeneden geçirilirdi. Ama nerdeeee...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA