Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tekneden yine ekmek çıkar mı?

Televizyon tarihimizin unutulmaz dizilerinden Ekmek Teknesi, çok yakında TRT 1 ekranlarında yeniden hayat bulacak.
Başrollerinde Savaş Dinçel, Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Şermin Meriç ve Peker Açıkalın'ın yer aldığı, 2002-2005 yılları arasında ATV'de yayınlanan ve herkesin sevgilisi olan Ekmek Teknesi'nin yeni bölümlerinin tanıtımı TRT ekranlarında 'Efsane geri dönüyor' etiketiyle müjdelendi. Yeni ve içi boş dizilerden yorgun düşmüş pek çok izleyici de eski bir dostla yeniden karşılaşmanın heyecanını yaşadı.

TAM ZAMANIYDI
Dizide, fırıncı Nusret Efendi'yi canlandıran ve kaybıyla sevenlerini hüzne boğan Savaş Dinçel'in yerine kimin geçeceği henüz meçhul. Oyuncu kadrosunda ise şimdilik sadece Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir'in isimleri kesinleşti.
Peki 10 yıl aradan sonra Ekmek Teknesi'nden TRT'ye ekmek çıkar mı? İşte bu sorunun yanıtı biraz çetrefilli. Bu kadar uzun bir süreden sonra pişirilip yeniden izleyicinin önüne konulan diziler arasında bir tek Çocuklar Duymasın tutunabilmişti. O da belli bir süre için... Bu konuda benim hatırladığım en büyük hayal kırıklığını ise Bir Demet Tiyatro yaşamıştı.
Aslında Ekmek Teknesi gibi insanın 'insan özelliklerine' dokunan, eski mahalle yaşantısına özlemi tetikleyen, arkadaşlık, vefa ve vicdan gibi giderek körelmeye yüz tutan erdemlerimizin közünden ateş çıkarmaya çabalayan bir diziye şu günlerde fazlaca ihtiyaç var. Ama seyirci de artık temcit pilavlarından sıkıldı.
Aslında TRT gibi saygın ve olanakları sınırsız bir kanalın, Ekmek Teknesi'ne bu denli hararetle sarılması, dizi üretimindeki 'bağırsak tembelliğinin' eriştiği son noktayı göstermiyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA