Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sülün'e ayıp etmişiz...

Rahmetliyi 'Türkiye'nin en büyük dolandırıcısı' diye tanıttılar bize... Taşradan gelenlere Haydarpaşa Garı'nı, Galata Köprüsü'nü filan satmış diyorlar. Ama eminim yaşasaydı, çağımızın dijital dolandırıcılarının önünde ceketini iliklemek zorunda kalırdı...
Bana bu satırları yazdıran, geçen gün bir dostuma gelen e-posta...
A4 boyutunda, PTT logosuna benzetilmiş şekilde antetlenmiş ve bayağı ciddi bir resmi belge havası verilmiş gönderide şöyle yazıyor: "PTT şubemize tarafınıza ulaştırılmak üzere bir kargo gelmiştir. Adresinizde bulunmadığınız için kargonuzu en geç üç gün içinde şubemizden almanız gerekmektedir. Aksi halde gün başına 25 lira olmak üzere cezai müeyyide uygulanacaktır. İlişikteki formu doldurarak adres bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir."
İşin asıl 'tehlikeli' kısmı ise formda sadece adres ve kimlik bilgilerinin değil, tüm kredi kartı bilgilerinin de soruluyor olması... Hani boş bulunup doldurarak gönderdiniz mi, yandınız yani...
Emniyet, Maliye ve bazı özel kuruluşlar, benzeri sahtekarlıkları önlemek üzere vatandaşın cep telefonlarına uyarı mesajları gönderiyor. Sanırım PTT'nin de benzer bir uygulama ile vatandaşı uyandırma vakidir. Yoksa ayağınızdan Pijama ile Terliği, salonunuzdan Televizyonu alırlar da, ruhunuz bile duymaz vallahi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA