Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dil yâresine devam

Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde kadınları aşağılayan 'müsait' sözünün açıklaması büyük yankı uyandırmış, biz de bu köşede sözlükteki diğer 'ucube' tanımlamalara yeni örnekler vermiştik.
Ama görünen o ki, bu sözlük, temizlemekle bitmeyecek. Yeni bomba, 'esnaf' kelimesinin karşılığı... Şöyle tanımlanmış sözlüğümüzde:
1- İsim: Küçük sermaye ve zanaat sahibi. "Kendileri balıkçı olmayıp da balık satan esnafı da severim."-S. F. Abasıyanık.
2- Başlıca düşüncesi, mesleğinin bütün inceliklerinden yararlanıp bunları karşısındakinin zararına kullanarak ve meslekte kötü örnek oluşturarak çok para kazanmak olan kimse.
3- Kötü yola sapmış olan kadın. "Esnaftan bir kadın."
Önce; işini dürüst ve ahlaklı bir şekilde yapan esnaftan mı özür dilenmeli, yoksa tüm kadınlardan mı; bir türlü karar veremedim. Sanırım 'sözlük' sahiplerine önce 'vicdani gözlük' gerekiyor.
Resmi sözlüğünde bile kadına sürekli şiddet uygulayan bir toplumda, cins-i latif'e yönelik cinayetleri önleme gayretleri, 'latife'den öteye gidemeyecek korkarım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA