Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Survıvor'da kim kimdir?

Survivor'da bu sezonun, diğer yıllardan belirgin farkı; ekran karşısındaki izleyicinin gerçek yaşamda karşısına çıkan şiddet, terör, saldırı, taciz, tecavüz, cinayet, kavga ve gürültü haberlerinden yorgun düşüp barış ve sükunet arıyor olması... SMS oylamasında son dönem Hilmicem, Anıl, Hasan gibi 'barışçıl' isimlerin birinci çıkması da Turabi, Sahra ve Berna'nın temsil ettiği şiddet ve öfke eğilimine artık prim tanınmadığını gösteriyor. Oysa geçen yıllarda 'arıza çıkaran' karakter, daha çok oy alırdı.

SEYİRCİ KİMİ SEÇER?
Aslında her yarışmacının toplumda varolan bir kesimi temsil ettiği ve seyircinin yakın olduğu kişiyle kendini özdeşleştirdiği de söylenebilir. Dobralık, halk adamlığı ve biraz da külhanbeyliğe yakın duranlar Turabi'yi destekliyor. Hasan sanki biraz 'vicdan'ı temsil ediyor gibi. Hilmicem şehirli teenage'lerin favorisi. Saflık, doğallık ve yakışıklılık peşindeki genç kızlar, Anıl'a oy gönderiyor. Karısına duyduğu özlem yüzünden ağlayan, havaya kalp resimleri çizen Hakan ise 'evlenilecek erkek' tipi çiziyor. Berna'nın, gurbetçileri temsil ettiği söylenebilir. Adada hırs ve ihtirasın sembolleri ise Sahra ile Serenay. Fiziki açıdan herhangi bir cazibesi olmayan ama yarışmalarda iyi iş çıkaran Özlem'i bir grup 'sinsi' bulurken, bir diğer grup 'kendileri gibi halk kızı' sayıyor.
Bana kalırsa bu yıl da seyirci, finale kadar yarışmacılarla eğlenecek. Ama finalde iş ciddiye binince, oyunu yine Uğur Pektaş, Derya Büyükuncu ve Hilmicem gibi 'sağduyulu, sakin ve efendi' yarışmacılardan yana kullanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA