Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seyirci 'samimiyet' arıyor

Artık dizilerde ağdalı, abartılı sahneler prim yapmıyor. Yüksek yüksek oyunculuklara, drama yapacağım diye insanı güldüren mimik şovlarına, günlük hayat yerine kitap sayfalarından seçilmiş diyaloglara da ihtiyaç yok. İki okurumuz, nasıl dizi istediklerini iki örnekle açıklamışlar:
"Merhaba Yüksel Bey. Size 'Kocamın Ailesi' dizisinden bahsetmek istiyorum. Sonunda ailece seyredilebilecek bir dizinin, özellikle reyting sorunu yaşamayan bir dizinin olduğunu görmek sevindirici. Rolleriyle bütünleşen oyuncuları seyrettikçe daha da keyif alıyorum. Diziyi televizyonda gördükten sonra ilk bölümünden itibaren seyretmeye başladım. Pelin karakterini çoğu insan gibi severek seyrediyorum. Uzun süredir bir diziyi seyrederken bu kadar keyif almamıştım. Öyle ki çiftlerin samimiyetleri bile tadında, abartı yok... Varmak istediğim nokta; böyle yapımlara ihtiyacımız olduğu. Çünkü bazıları; çocuk, aile vs. unsurları düşünmeden saçma sapan, açık saçık sahnelerin yoğun olduğu dizileri izleyicinin önüne koyuyor. Biz annebabamızın yanında seyredebileceğimiz, bizlere bir şeyler katabilen, öğretici yapımlar istiyoruz, mantıktan uzak olan şeyler değil." (Sevda Şengül)

AŞK YENİDEN'İN SİHRİ
Adını vermek istemeyen bir başka okurumuz ise son günlerin sevilen dizisi Aşk Yeniden'in neden tuttuğunu analiz ederken yine samimiyete ve sahiciliğe vurgu yapmış:
"Yüksel Bey merhabalar, yazılarınızı her zaman takip ediyorum. Ben de Aşk Yeniden dizisini izliyorum. Son yıllarda izlediğim en güzel komedi. Ailece izleyebileceğimiz bir dizi. Bu dizi diğerlerinden farklı. Başroldeki Zeynep ilk aşkıyla değil, Fatih'le mutlu olma yolunda. Bize hayatta her zaman ikinci bir şans olduğunu öğretiyor. Fatih'in ailesi Şekercizadeler çok zengin. Zeynep'in ailesi ise Boğaz tarafında balıkçılık yapan tipik bir Karadeniz ailesi. Birisi zengin, diğeri kendi halinde aileler ama arada eski Türk filmlerindeki gibi uçurumlar yok.
Sadece kayınvalide Mukaddes zengin-fakir insan ayrımı yaparken, diğer fertler insani değerlerde çok güzel buluşuyor. Yani biri uzaydan gelmiş, diğeri dünyalı gibi değil. Derin Şevket, Mukaddes, Gülsüm Hanım müthiş karakterler. Tabii en önemlisi; Fatih'i ve Zeynep'i oynayan oyuncuların müthiş doğal oyunculukları.
Bu dizinin senaryosu, esprileri çok güzel yazılmış. Karakterler gerçek; ütopya değil. Karadeniz insanı çok güzel özümsenmiş, o kadar gerçek ki... Halanın bir komşusu var, şişman Ayfer; Sivaslı, o kadar güzel ve doğal bir şiveyle konuşuyor ki... Emeği geçenlerin yüreğine sağlık. En azından haftada bir gün neşeli vakit geçirecek bir dizimiz var. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA