Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Cinayete teşebbüs

Dün kahvaltı bültenlerinde iki haber dikkatimi çekti. Birincisi, İkitelli'deki yangın haberiydi. Beş yıldızlı otel inşaatındaki yangının izolasyon malzemelerinin tutuşmasıyla çıktığı söyleniyordu.
Dikkat ediyorum da, son zamanlarda büyük binalardaki hemen hemen tüm yangınlar, izolasyon çalışmaları sırasında çıkıyor. (Akıllı bina Polat Rezidans ve Haydarpaşa Garı'nı hatırlayın) Yahu bütün dünya, özellikle kamuya açık, insanların yoğun şekilde kullandığı büyük binalarda her malzemeyi 'yangına dayanıklı' seçerken, yeni inşa edilen bir otelde izolasyon malzemeleri nasıl olur da bu kadar çabuk tutuşabilir? Peki ya otel açıldıktan sonra, içinde binlerce misafir varken o malzemeler ateş alsaydı? İkinci haber daha da vahim: Yaşlı adam, kaldırımdan yürümek istemiş ama ne mümkün? Kaldırıma boylu boyunca park etmiş üç-dört otomobil yüzünden mecbur kalıp ayağını asfalt yola atmak zorunda kalmış ve... Minibüsün altında kalıp hayatını kaybetmiş...
Görüntülerde kazaya neden olan, kaldırımda park etmiş araçlar öylece duruyordu.
Bilmiyorum o araçların sahipleri hakkında herhangi bir cezai işlem yapılacak mı?
Tahminimce, 'hatalı park' nedeniyle 80 lira ceza ödeyip kurtulacaklardır.
Oysa o araçların sahiplerinin 'ölüme sebebiyet vermek' suçundan yargılanması gerekir. Bundan sonra yayaların geçişini önleyecek şekilde kaldırıma park eden tüm araçların sahiplerine trafik cezası uygulamak yerine, 'cinayete teşebbüs' suçundan dava açmak farzdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA