Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sorumlu 'diyet' olmasın?

Prof. Canan Karatay, yine ilginç bir iddia ortaya attı. "Kolesterol yapıyor diye millete yumurta yemeyi yasakladılar.
Ondan sonra sinir krizleri, depresyon halleri arttı" dedi. Bence üzerinde ciddi ciddi düşünülmesi gereken bir konu.
İnsanlık tarihinde 'dış görünüşün' bu denli önem kazandığı, karın baklavalarına, sırt adalelerine, bacak kaslarına, sıkı popoya adeta tapınıldığı bir başka dönem daha yoktur sanırım. Tabii ki sağlık adına doğru beslenme ve egzersiz önemli. Ama bunu 'yaşamın tek merkezi, hayatın başlıca ideali' haline getirmek bana göre son derece saplantılı bir durum. Etrafımda bu 'histeri krizini' yaşayan çok sayıda insan görüyorum.
Bunların pek çoğu da diyet uğruna yetersiz beslendikleri ve kapasitelerinin üzerinde spor yaptıkları için mutsuz ve gerginler.
Malum; kavgasız, gürültüsüz, cinayetsiz, saldırısız, küfürsüz, iftirasız günümüz geçmiyor. Acaba diyorum, toplum olarak bu denli gerilmemizde; gönlümüzce yemek yiyip dinlenmek yerine sürekli rejim yapıp kendimizi dağ bayır koşmaya zorlamamızın rolü olmasın sakın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA