Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Spikerlere eğitim şart

Köşemize yaptığı değerli katkılarıyla artık hepinizin ismine aşina olduğu Sefine Büyükşalvarcı adlı okurumuz, bu kez de CNN Türk ekranlarında sabah haberlerini sunan genç spikerlere tavsiyelerde bulunmuş:
"Yüksel Bey günaydınlar, sizinle CNN Türk kanalının sabah kuşağındaki spikerlerle ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Sabah 07.00 haberlerini sunan Semiha Şahin ve Parametre programını sunan Ebru Baki'nin bence iyi bir eğitim almaları gerekiyor. Kastettiğim, üniversite eğitimi değil; onların ekran eğitimi almaları gerektiğini düşünüyorum. Her ikisi de ellerindeki kalemlerle oynuyorlar, Semiha Şahin, haberleri sunarken tüm vücuduyla sunuyor gibi omuzları, kolları devamlı hareket halinde.
Bugünkü Parametre programında Ebru Baki kalemiyle o kadar çok oynuyordu ki, kalemin çıkardığı pat pat sesler seyirciye kadar geliyordu.
Ekrandaki insanların bu tarz hareketleri, seyircinin dikkatini dağıtıyor. CNN Türk gibi bir kanalın haber sunumlarında daha profesyonel bir anlayış geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Teşekkürler."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA