Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

atv dizileri haber şampiyonu

İstatistiki veriler yine İnterpress aracılığıyla sevgili meslektaşım Deniz Bağcı'dan geldi. 10 ay süren kış sezonu boyunca 10 kanalda ekrana gelen 176 dizinin medya yansımalarını büyük bir titizlikle incelemişler. Öyle ya, reklam veren artık sadece izlenme oranlarını baz almıyor. Bir dizinin gazete ve televizyonlarda ne kadar fazla haber olduğuna, sosyal medyada ne denli yer tuttuğuna, çeşitli mecralarda ne kadar sohbet ve yorum konusu olduğuna da bakıyor.
Olay bu yönüyle ele alındığında atv'nin dizilerinin geçen sezon 'haber şampiyonu' oldukları sonucu ortaya çıkıyor. İlk sırada tam 2 bin 140 haberle yer alan Karadayı, medyayı en fazla meşgul eden dizi olarak tüm rakiplerinin açık ara önünde bulunuyor. İkinci sırada bin 633 haberle yine bir atv dizisi Kara Para Aşk var. Üçüncülük de yine atv'nin.
Kertenkele tam bin 171 habere konu olmuş. Onları Arka Sokaklar, Medcezir, Paramparça, Güzel Köylü, Kaderimin Yazıldığı Gün, Yılanların Öcü ve Güllerin Savaşı takip ediyor.
Diyeceğim o ki; bir dizinin başarısı sadece izleyicinin gözlerini meşgul etmekten geçmiyor, aynı zamanda gazetecinin kalemini de meşgul edebilmek gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA