Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu ikisine dikkat!

Yaz dizilerinin benim için en keyifli tarafı, gölgede kalan ya da mesleğe yeni başlayan büyük yetenekleri keşfetme fırsatı bulmak. Bugün de sizi, yaz dizilerinin iki karakterini daha dikkatli izlemeye davet edeceğim.
İki ay önce sevgili meslektaşım Hakan Solaker, bir davette beni kızıyla tanıştırdığında Aleyna'nın mesleki yolculuğunun çok parlak olacağını fark etmiştim. Aleyna Solaker, ekran macerası kısa süren Karadağlı dizisinde mafya babasının fettan kızını oynamış ama parlamaya fırsat bulamadan dizi yayından kaldırılmıştı.
Aleyna şimdi, atv'nin Kırgın Çiçekler dizisinde kötü kalpli, şeytan ruhlu 'Meral' karakterini büyük bir başarıyla canlandırıyor. Bizim yerli dizilerde hem güzel, hem kötü olup seyirciyi inandırmak ve bu yoldan ilerleyip şöhrete ulaşmak zordur. Son yıllarda bunu bir tek Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin 'Carolin'i Wilma Elles'in başardığını hatırlıyorum. Aleyna eğer bu taşlı tozlu yolu aşarsa, asfaltta onu kimse tutamaz diye düşünüyorum.
Yaz ekranında beni en çok etkileyen dizi karakterlerinden bir diğeri; Tutar mı Tutar dizisinde 'Bakkal Gazi' karakterini canlandıran deneyimli oyuncu Caner Alkaya...
Karakter iyi yazılmış yazılmasına ama önemli olan ona ruh verebilmek. Alkaya işte bunu çok iyi başarmış. Hâlâ Yeşilçam filmlerinin büyülü atmosferi içinde yaşayan eski figüran, daha ilk bölümden sosyal medyada fenomen haline geldi. Caner Alkaya, 'Küçük rol yoktur, küçük oyuncu vardır' sözünün ekrandaki canlı ispatı. Sanırım yeni bölümlerde ona daha fazla rol yazacaklar, o da 'Bakkal Gazi'yi büyütmenin keyfini yaşayacak. Tutar mı Tutar gerçekten tutar mı bilemem ama 'Bakkal Gazi'nin mayasının şimdiden tuttuğu bir gerçek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA