Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Beğenmeyin paylaşmayın!

Daha önce de yazdım; 'Trafik magandalarının sözde şov yapıyoruz diye giriştikleri ve kaydedip paylaştıkları çılgınlıkları haber bültenlerinde vermeyin' diye. Hareket halindeki minibüsün şoför mahallinden kalkıp horon çekenleri, hız sınırı olan yolda otomobilinin kadranının dibe dayanıp kırıldığını cep telefonu ile kaydedenleri, modifiye edilmiş mobiletlerinin üzerine yatıp saatte 150 kilometre hızla şehirlerarası yolda ölüme meydan okuyanları haberleştiriyorsunuz da ne oluyor? 'Ben daha beterini yaparım' diyen gençler motive(!) oluyor.
Hafta sonu akıllara durgunluk veren bir görüntü daha haber bültenlerine düştü. Sürücü G.A. (Adı niye gizleniyorsa? Haklarında uyuşturucu iddiası ortaya atılan sanatçıların günahı ne o zaman?) TEM otoyolunda saatte 95 kilometre ile giden otomobilinin sürücü koltuğunu terk edip yan koltuğa oturuyor ve uzun süre aracını yan koltuktan sürüyor. FOX'un haberinde dış ses diyor ki, "Çılgın sürücü bir de maharetmiş gibi bunu sosyal medyada paylaştı..." Eee? Siz ne yaptınız?
İşin daha da vahim tarafı, sürücü G.A.'nın paylaştığı bu görüntülerin sosyal medyada yüzlerce beğeni alıp paylaşılması. O 'like'layanlar, acaba o aracın kontrolden çıkıp kendi otomobillerine çarpma olasılığını hiç mi akıllarına getirmezler?
Bence trafik magandalığı kadar, magandalığı teşvik de suç sayılmalı. Bu tür görüntüleri beğenip paylaşanlara da yaptırım uygulanmalı. Bu arada RTÜK'e de düşen görev var.
a Haber'in hangi lidere kaç saniye yer ayırdığına kronometre tutacaklarına, gençleri olumsuz etkileyecek bu tür haberlerin ekrana düşmesini engellemeliler.
Tabii ki yasaktan, sansürden yana değilim. Ama bazen yasaklar işe yarıyor. Hatırlayın, bir dönem Boğaz Köprüsü'ndeki intihar girişimleri normal yayın akışları kesilip canlı yayınlanırdı. Durum öyle bir hal almıştı ki, hemen her gün haber bültenlerinde bir intihar girişimi ya da şovu yer almaya başlamıştı. Ne zaman ki bu tür haberlere yasak getirildi, intihar girişimleri yüzde 85 oranında azaldı.
Diyeceğim o ki; karayollarımızın kan gölüne dönüşmesi suçuna ortak olmak istemiyorsanız; magandalığı beğenmeyin, paylaşmayın, yayınlamayın...
NOT: 'Peki sen neden yayınladın?' diyenlere yanıt: Toplumu kuşatan bu büyük tehlikeye dikkat çekmenin başka bir yolu olmadığı için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA