Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nerede ulusal güvenlik?

Hayretle ve dehşetle izliyorum. Neyi mi? DAEŞ ve PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyon haberlerini... CNN Türk'te izleyince şoke oldum. Bordo berelilerin hangi noktada toplandığı, müdahalede görev alacak askeri konvoyun kaç araçtan oluştuğu ve hangi noktaya sevk edildiği ayan beyan anlatılıyordu. Başka kanallar da boş durmuyordu(!)
Daha Diyarbakır ve Batman'daki jetlerimiz depolarını doldururken, muhabirler ellerinde mikrofon pistleri gözetlemeye başlıyor, uçaklar havalandığında hemen haber merkezine canlı bağlanıyorlardı.
Yahu hiç 'ulusal güvenlik' diye bir şey duymadınız mı? Onca yıllık haberciler, hangisinin 'kamu yararına haber', hangisinin 'ulusal güvenliği tehdit edecek özel bilgi' olduğunu ayırt edemez mi?
Ben DAEŞ ve PKK militanlarının yerinde olsam, öyle özel istihbarat toplamaya filan ihtiyaç duymazdım. Açardım bizim televizyonları, Türk askeri o an nerede ne yapıyor, anında öğrenirdim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA