Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Umuttan reyting süzmeyin!

Yıllardır köşemize katkı veren okurlarımızdan Kemal Kozan, bu kez de ekrandaki sağlık haberleri konusunda haberci ve editörlere düşen sorumlulukların altını çizmiş:
"Merhaba Yüksel Bey, çok uzun zamandır yazmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir konuya dikkat çekmek istedim. Ana haber bültenlerinde; günümüzde henüz tam tedavisi bulunamamış bazı hastalıklarla ilgili sık sık ya yeni bir tedavi şeklinin bulunduğu ya da aşı geliştirildiğine dair haberler çıkıyor. Bültenlerde bu tip haberler önce kısa tanıtımla başlıyor, arada bir alt yazıyla hatırlatılıyor. Birçok haber izletildikten sonra bültenin başından beri en az üç defa izletilen tanıtım tekrar verilip habere geçiliyor. Önce haberin kaynağı hakkında bilgi verilip daha sonra bu konunun uzmanı olan doktorlarla yapılan röportajlar uzun uzun yayınlanıyor. Daha sonra yapılan çalışmalar; laboratuvar ortamında ellerinde deney tüpleriyle bilim insanlarının arşiv görüntüleriyle anlatılıyor.
Buraya kadar her şey normal. Ve final: Yapılan çalışmaların henüz deneme aşamasında olduğu, ilacının, aşısının veya tedavi şeklinin üç-beş yıl içerisinde uygulamaya geçeceği bilgisiyle haber bitiriliyor. Haberi o kadar zaman bekleyip umut ışığı arayan hasta ve hasta yakınları ekran karşında büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Yıllardır buna benzer haberleri yüzlerce defa izledik ama o finalde bahsettikleri üçbeş yılın (veya kaç yılsa) geldiğini hiç görmedim.
Lütfen haber bülteninizi izletmek için bu tür ucuz yollara başvurmayın. Çünkü bırakın üç-beş yılı, üç-beş ayı bile kalmayan, en olmadık tedavi şekillerinden medet uman o kadar çok hasta var ki... Onların bu zaafı üzerinden reyting yapmaya çalışmayın. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA