Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uyanın şu rüyadan!

Köşemizin kıdemli müdavimlerinden Tayfun Yargıcı, dizi senaristlerinin sık sık başvurduğu rüya klişesinden ne kadar sıkıldığını dile getirmiş:
"Uzun bir aradan sonra tekrar selamlar Yüksel Abi... Aslında çok da yeni olmayan fakat yapılması hiç de hoşa gitmeyen ucuz bir numaradan bahsetmek ve eleştirmek istiyorum. Umarım düşüncelerime bir yorumda bulunur veya yayınlarsın...
Şikayetçi olduğum konu, ülkemizdeki bazı dizilerde kullanılan bir tür aldatmaca... (İsimlerini de verebilirim ancak şu an için gerek yok) Söz konusu dizilerde, bir sonraki bölümde izleyiciyi ekran başına toplayarak reytinge tavan yaptırmak için fragmanda, dizinin o bölümünde yaşanmayacak bir olay' oluyormuş gibi' gösterilerek izleyici kasıtlı bir şekilde aldatılıyor. Daha sonra dizinin o bölümünü izlediğimizde, bir de bakıyoruz ki o sahne meğer bir kişinin rüyasıymış...
Sadece reyting uğruna izleyiciyi açıkça aldatmaya, hatta sahtekarlığa varan bu hareket, gerçekten beni son derece rahatsız ediyor. Evet, bu yazıdan sonra da bu tip 'ucuz numaraları' yapmaya ne yazık ki devam edecekler ancak yine de size sesimi duyurmak istedim. Sakın 'Siz de izlemezsiniz olur biter kardeşim' tarzı bir cevap vermesin kimse! Ben vicdani olarak konuşuyorum. Aynı mantıkla telefon dolandırıcılarına da, 'Onlar da dolandırılmasaydı kardeşim' diyerek ceza verilmesin o zaman... Dizileri gerçekten önemseyen, günlük planlarını dahi bu dizilere göre yapan insanlar var. Hiç olmazsa onların heveslerini kursaklarında bırakmasınlar derim. Sevgi ve saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA