Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yüreklere yelpaze

Birol Güven'in dizilerini de, filmlerini de seviyorum.
Çünkü başrole insan yerine insanlığı koyuyor. Son günlerde elimizde kandil, sokak sokak aradığımız insanlığı...
Güven ve ekibinin son üretimi 'Merdiven Baba' filmi de bu ekolün temsilcilerinden. 'Merdiven Baba' isimli film, bana göre son yılların en özgün senaryosuna sahip. Uçakların kapılarına dayanarak yolcuları indirip bindirmeye yarayan merdivenli kamyonetlerden birini satın alan havaalanı temizlik işçisinin hayatının nasıl değiştiğini anlatan hikayeden gözünüzü bir an olsun alamıyorsunuz. O ana kadar hem ailesinin, hem de yaşadığı toplumun içinde görünmez kalmaya mahkum olan adamın nasıl pelerinsiz bir süper kahramana dönüştüğünü görmek son derece etkileyici. 'Seksenler' dizisinde 'Bekçi Bekir' rolüyle karşımıza çıktığı günden itibaren bu sütunlardan çokça övgü alan Hacı Ali Konuk bana göre ödüllük oynamış. İhtiraslı mahalle kadının büyük bir başarıyla canlandıran partneri Esra Dermancıoğlu da dişine göre bir rol bulunca, ortaya sıkı bir oyunculuk düeti çıkmış.
Ancak final; ikinci film düşünülerek mi bu kadar havada bırakıldı, yoksa Türk filmlerinin bir türlü becerilemeyen final kuramama hastalığına mı yakalandı, bilemedim. Buna rağmen, 'Merdiven Baba'yı hem meteorolojik, hem de siyasi açıdan buram buram terletip bunaltan şu günlerde herkese tavsiye ediyorum.
Gidin ve yüreğinize yelpaze tutun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA